VAE staat op punt om tomaten te gaan oogsten

Volgens Faisal Shehzad, de teler bij E20 Investment, staat de tomatenoogst in de Verenigde Arabische Emiraten begin november op het punt te beginnen na een succesvolle ontwikkelingsperiode. Shehzad: "De ontwikkelingsperiode is vlot verlopen, en we hebben zelfs onze opbrengstdoelen overtroffen door 400 ton per hectare te bereiken in plaats van de verwachte 330. We telen verschillende variëteiten, zoals cherrytomaten, tros tomaten, vleestomaten en pruimtomaten. We hebben geen last gehad van klimatologische of fytosanitaire problemen, en de kwaliteit is eveneens uitstekend."

De enige beperking voor tomatenteelt in de Verenigde Arabische Emiraten is de hoge zomertemperatuur, voegt de teler toe. "We telen in een gecontroleerde omgeving, met behulp van hightech kassen met schaduwdoek en besproeiingssystemen. We worden geholpen door zeer lage energiekosten in de VAE, dus er zijn geen onoverkomelijke belemmeringen voor de teelt van tomaten of andere groenten en fruit. Het is zelfs goedkoper om ze lokaal te telen."

De productie van E20 Investment is bedoeld voor de lokale markt en voor export naar naburige landen, met name Oman en Saoedi-Arabië. Een deel van de productie is zelfs bestemd voor Europa, voegt Shehzad toe.

De teler, die net in de VAE is gaan werken na een lange ervaring in Pakistan, besluit: "Ondanks het ongunstige klimaat maakt de VAE reuzenstappen in de lokale productie van verse producten. Het aantal kassen neemt elk jaar op indrukwekkende wijze toe."

Voor meer informatie:
Faisal Shehzad
E20 Investment
Tel.: +971 55 507 9395
LinkedIn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.