Soil Association roept Britse regering op om binnenlandse AGF-teelt te steunen

Na de waarschuwing van het House of Lords dat de toekomst van de Britse tuinbouwsector 'somber' is, roept de Soil Association de regering op om de binnenlandse groenten- en fruitteelt te verdubbelen door middel van natuurvriendelijke teelt. De waarschuwing werd uitgegeven in een rapport dat op maandag 6 november is gepubliceerd door het cross-party House of Lords Horticultural Sector Committee.

Het rapport 'Sowing the Seeds: A Blooming English Horticultural Sector' constateerde dat de tuinbouwsector, een industrie ter waarde van £5 miljard die meer dan 50.000 mensen in dienst heeft, verwaarloosd wordt door beleidsmakers. Dit maakt de voedselzekerheid in het Verenigd Koninkrijk kwetsbaar.

Eerder dit jaar verscheen de Soil Association in het parlement en diende schriftelijk bewijs in voor het onderzoek om een herziening van het Britse voedselsysteem te eisen. Met meer dan 80% van de groenten- en fruitteelt in het Verenigd Koninkrijk afkomstig uit import, wil de vereniging een drastische toename zien in de teelt van groenten en fruit in Groot-Brittannië door middel van natuurvriendelijke, agro-ecologische teeltpraktijken, waaronder biologische landbouw.

Bron: soilassociation.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.