Franke Remerie (de Groene Sprong) in gesprek met Cor Pierik (BBB)

Op 15 november organiseert De Groene Sprong in het Broederenklooster, Zutphen, een talkshow over concrete vergroeningsmaatregelen voor Nederland. Franke Remerie, oprichter van Land van Ons en initiatiefnemer van De Groene Sprong, gaat in gesprek met Cor Pierik, landbouwspecialist van de partij BBB. Tijdens het gesprek komen concrete maatregelen aan de orde die per direct de crises in de landbouw, biodiversiteit en woningnood aanpakken. Geen grootse en meeslepende plannen of blauwdrukken, maar ‘down to earth’ oplossingen die direct toepasbaar zijn en onmiddellijke verbetering van biodiversiteit en leefomgeving inzetten.

Een soortgelijk gesprek vond op 1 november jl plaats met Volt lijsttrekker Laurens Dassen, die veel van de voorgestelde maatregelen bleek te omarmen. Foto: Crystal Park / Quinn Oosterbaan.

Volgens Remerie faalt de politiek in het oplossen van de grote vraagstukken waar we als land mee worstelen. In de politieke besluitvorming krijgen burgerinitiatieven en burgerreferenda een belangrijke rol. Burgers zullen zelf met oplossingen moeten komen via burgerreferenda die in tegenstelling tot andere referenda, niet door de overheid maar door burgers worden uitgeroepen.

De Groene Sprong heeft in een samenhangende visie 7 maatregelen omschreven die de groene inrichting van Nederland gezonder en gevarieerder gaan maken. Trefwoorden daarbij zijn: verplichting, gelijke monniken gelijke kappen, verantwoordelijkheid bij de grondeigenaren en onafhankelijkheid. De Groene Sprong nodigt iedere burger uit te reageren op de maatregelen om zo tot de best mogelijke uitwerking van de visie te komen.

De talkshow van 15 november is de tweede in een serie van 5. De belangrijkste terugkomende vraag: hoe staan onze potentiële nieuwe regeringsleiders tegenover de ‘rebelse’ ideeën van Remerie, de man die ook coöperatie Land van Ons oprichtte en daarmee tienduizenden burgers wist te bewegen om aan te haken bij de verduurzaming van de landbouw.

Het gesprek zal door Wouke van Scherrenburg worden begeleid en wordt tevens (vanaf 19.30) gestreamd via de website van de organisator: www.degroenesprong.nl/talkshow-zutphen

Locatie: Broederenklooster te Zutphen. Toegang op basis van vrijwillige bijdrage. Aanvang 19.00. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar dus svp aanmelden via bovenstaande website.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.