Mack und Gerstner

"De vraag naar sla in grootverpakkingen neemt af"

Met het oog op de huidige weersomstandigheden verwacht Florian Wahl, algemeen directeur van Mack en Gerstner, dat de kwaliteit van de sla uit de Pfalz nog ongeveer twee tot drie weken goed zal blijven. "De prijzen waren dit jaar vrij laag. De vraag naar sla in grootverpakkingen is al jaren aan het dalen. De trend gaat duidelijk in de richting van vers gesneden salades, zowel voor de horeca als voor de ene of andere wekelijkse markthandelaar. Zij kopen nu kant-en-klare gemengde salades in, die vervolgens worden doorverkocht."


Florian Wahl

In de horeca heeft dit onder andere te maken met een gebrek aan personeel, terwijl privéhuishoudens te weinig tijd lijken te hebben om eten te bereiden, bijvoorbeeld als beide ouders werken. "De afzet van producten als Romaine harten of knapperige salades, die gemakkelijker te bereiden zijn, blijft binnen redelijke grenzen. De belangstelling voor de andere salades, vooral kropsla, neemt echter geleidelijk af."

Import uit Frankrijk en Spanje in de startblokken
Bovendien laten de arbeidskosten zich voelen onder telers, die dit jaar ook te maken hadden met moeilijke weersomstandigheden. "In de winter komt 70% van onze slasoorten uit Frankrijk en 30% uit Italië in ons groothandelsassortiment. In de versafdeling gebruiken we weer producten uit Frankrijk en Spanje." Momenteel is de kwaliteit naar verluidt goed, dankzij de weersomstandigheden. "De geïmporteerde producten staan ook al in de startblokken. De prijzen voor contractgoed, dat we vooral gebruiken voor de Fresh-Cut productie, liggen op het niveau van vorig jaar."

Biologisch aandeel stijgt
De trend in het biologische aandeel bij Mack en Gerstner is duidelijk stijgend. "Vooral op het gebied van vers gesneden producten neemt de vraag toe, omdat we aan veel openbare instellingen leveren en zij ook steeds meer verplicht zijn om een minimum aantal biologische producten aan te bieden." De teeltfaciliteit bevindt zich in Schifferstadt.

Het boekjaar is tot nu toe bevredigend verlopen, zegt hij. "Ondanks alle omstandigheden, zoals de gevolgen van de oorlogen, inflatie, hogere loon- en bedrijfskosten, kunnen we over het algemeen toch tevreden zijn."

Krimpende groothandelsmarkt
"De klassieke groothandelsmarkt met wekelijkse markthandelaren en kleinere winkels die voornamelijk verse producten kopen, wordt van jaar tot jaar kleiner." In plaats daarvan is er een toenemende focus op de verssector.

Voor meer informatie:
Geschäftsführer Florian Wahl
Mack & Gerstner GmbH & Co. KG
Am Rösserweg
D-67105 Schifferstadt, Duitsland
Tel: +49 (0)6235 95780
info@mack-gerstner.de
https://www.mack-gerstner.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.