1 november 2023 tot 31 januari 2024

Nieuwe ronde VLIF-steun

Vanaf nu kunnen land- en tuinbouwers in België die een duurzame ondernemingsstrategie willen opstarten of uitbouwen, een VLIF-steunaanvraag indienen via het e-loket. Dat meldt Boerenbond. De steun wordt verleend onder de vorm van een forfaitaire premie en wordt uitbetaald na het uitvoeren van een bedrijfsplan. Het aanvraagformulier doet ook dienst als bedrijfsplan. Er wordt een sjabloon hiervoor ter beschikking gesteld. De activiteiten die deel uitmaken van het bedrijfsplan, kunnen zowel landbouwactiviteiten zijn, verbredingsactiviteiten als niet-landbouwactiviteiten voor zover de activiteiten plaatsvinden binnen het landbouwbedrijf.

Gericht op resultaat
Het betreft een resultaatgerichte subsidie. Het jaar vóór de betalingsaanvraag moet uit de weerhouden activiteiten van het bedrijfsplan een minimale omzet van 20.000 euro gegenereerd te worden opdat de forfaitaire steun van 20.000 euro uitbetaald kan worden. Als de omzet uit de weerhouden activiteiten van het bedrijfsplan minimaal 40.000 euro blijkt te bedragen, dan wordt de steun zelfs verhoogd tot 40.000 euro. Omdat het een forfaitaire steun is kan deze ook gecombineerd worden met een subsidie voor het opmaken van een bedrijfsplan.

Meer informatie over de subsidie is hier te vinden.

Bron: Boerenbond


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.