Moleaer opent nieuwe productielocatie in Spanje

Moleaer heeft een nieuwe productiefaciliteit geopend in Almería in Spanje. Daarmee kunnen ze hun techniek en oplossingen aanbieden aan zowel lokale kassen en teeltbedrijven als aan klanten in heel Europa. Moleaer werkt samen met de Spaanse bioteler BS Nature. Daarmee willen ze de toegang tot Moleaer’s nanobubble-technologie vergroten in één van Europa’s belangrijkste land- en tuinbouwregio’s. De nanobubble-technologie van het bedrijf helpt telers watergebruik te verbeteren, kosten te verlagen en gewasopbrengst te verhogen.

Moleaer en BS Nature willen droogte en stijgende temperaturen aanpakken die invloed hebben op gewasopbrengsten. Eerder dit jaar werd een daling van 70% gemeld van de hoeveelheid water in reservoirs in de belangrijkste exportregio voor voedsel in Andalusië in Spanje. Daardoor verslechterden de omstandigheden voor alle telers verslechterden. Moleaer's technologie biedt oplossing voor deze uitdagingen, versterkt irrigatie-efficiëntie en vermindert inputs van hulpbronnen zodat telers kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar voedsel in Europa.

Met bijna duizend installaties in kassen en op teeltbedrijven wereldwijd, verrijkt de techniek van Moleaer kosteneffectief irrigatiewater met zuurstof-nanobubbles voor hogere opgeloste zuurstofniveaus. Dit resulteert in verbeterde plantgezondheid en hogere opbrengsten, zelfs bij extreem hoge temperaturen. Bovendien verwijderen de door Moleaer’s generatoren geproduceerde nanobubbles biofilm in de druppelaars, helpen ze wortelziekten voorkomen, verminderen algen en optimaliseren wortelabsorptie van water en nutriënten.

Nieuw productie- en servicecentrum
De kassen in Almería produceren naar schatting 2,5 tot 3,5 miljoen ton groenten en fruit per jaar. De nieuwste nanobubble-generator van het bedrijf, INDALO, is ontworpen om bestand te zijn tegen de klimaatomstandigheden van Zuid-Spanje. Met behulp van gepatenteerde gas-naar-vloeistof injectietechnologie genereert INDALO biljoenen nanobubbles die water oververzadigen met zuurstof.De werking van deze technologie is gevalideerd in vier onafhankelijke studies gesponsord door BS Nature. Die toonden verbetering in de waterkwaliteit dat leidde tot hogere opbrengsten en superieure vruchtkwaliteit. Deze uitkomsten werden bereikt zonder extra input van hulpmiddelen of chemische toepassingen, zoals meststoffen en waterstofperoxide. Meerdere onderzoeksinstellingen en universiteiten in de Verenigde Staten, Europa en Latijns-Amerika hebben deze resultaten bevestigd. Recente bevindingen zijn onder meer:

  • 16,2% toename in opbrengst van komkommers bij Fundación Cajamar, een onderzoekscentrum in de landbouwsector in Spanje.
  • 9,7% toename in totale productie van tomaten bij Agrocolor, een organisatie in agrifood-audits en certificeringen met een eigen afdeling voor onderzoek, ontwikkeling en testen.
  • 10,5% toename in totaal gewicht van komkommers bij Tecnova, een bedrijf voor innovatie en technologieontwikkeling dat samenwerkt met meer dan 300 klanten in de land- en tuinbouw.
  • 13% meer opbrengst in komkommers bij de Universiteit van Almeria.

Voor meer informatie:
Moleaer
info@moleaer.com
www.moleaer.com


BS Nature
www.tecnologiananoburbujas.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.