Cryptomijnwerker overweegt kas te verwarmen met overtollige warmte

"We hebben samengewerkt met een kasontwikkelaar in Zweden, en ze plannen de bouw van een kas van bijna 7.500 m2. Onze 30 megawatt GPU-faciliteit in Boden, nabij de Noordpool, zal warmte-energie leveren voor het kweken van deze groenten." Dit zegt Aydin Kilic, CEO van HIVE Digital Technologies Ltd., een in Vancouver gevestigd digitaal infrastructuurbedrijf.

HIVE begon in 2017 als HIVE Blockchain Technologies - het eerste beursgenoteerde cryptomijnbouwbedrijf ter wereld, met vermeldingen aan de Toronto Stock Exchange, Frankfurt Stock Exchange en Nasdaq.

Nu zijn ze van plan om de vooruitgang in hergebruik van hun overtollige warmte verder uit te breiden. In Quebec levert HIVE's 30-megawatt faciliteit "overtollige" warmte aan een nabijgelegen fabrikant van zwembaden, een fabriek van 18.580 m2. Met behulp van een aangepast warmtewisselings- en transportsysteem wordt de warme lucht van de Bitcoin-mijningservers overgebracht om de fabriek van het zwembad te verwarmen.

En de kas is een nieuw hulpmiddel om hun streven te bereiken. Vorig jaar werd een partnerschap aangekondigd met het Zweedse bedrijf Agtira. "Als het in 2024 voltooid is, zal de kas jaarlijks meer dan 1.000 ton verse groenten kunnen produceren, allemaal met behulp van de overtollige warmte van onze faciliteiten", concludeerde Aydin.

Hun jaarlijkse cijfers voor 2023 bevatten meer informatie over de planten: een kas van 4.000 m2 als eerste fase, met nog eens 4.000 m2 en inclusief aquaponics.

Lees het volledige artikel hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.