VBT-cijfers week 43

Verwachte prijsval kasgroenten bij opmars import

De middenprijzen voor tomaat, zowel voor los als voor tros, zijn afgelopen week gezakt. De recente prijsstijging is daarmee een halt toegeroepen. Niet onverwacht, nu de volumes uit Spanje aan het aantrekken zijn. De afgelopen jaren zakte de prijs ook in week 43. De aardbeienprijs stijgt wel door.

De middenprijs voor trostomaat lag over heel week 43 bij veilingen van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT) op 1,57 euro per kilo, voor los op 1,15 euro.

Ook de paprikaprijs zakte afgelopen week weg. De prijs komt uit op 73,5 eurocent als we alle kleuren op een hoop gooien. De middenprijs voor rood lag op 86,4 eurocent. Voor zowel tomaat als paprika geldt dat de middenprijs nog wel ruim boven het vijfjarig gemiddelde ligt.

De komkommerprijs ligt op het vijfjarig gemiddelde met een prijs van 36,1 eurocent, net als voor kropsla. Een krop kostte afgelopen week gemiddeld 43 eurocent.

De aardbeienprijs ging in week 43 juist flink de hoogte in. Ook hier in lijn met prijsbewegingen de afgelopen jaren. De gemiddelde kiloprijs kwam bij het VBT uit op 7,53 euro.

Alle cijfers zijn hier na te kijken: www.vlaanderen.be/landbouwcijfers. De VBT-cijfers over week 43 zijn hier te zien voor groenten en fruit.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.