Toekomst tuinbouwgebied onder loep

Eind 2021 heeft de gemeenteraad van Lingewaard de gebiedsvisie NEXTgarden vastgesteld. Tijdens het opstellen van de gebiedsvisie hoorde de gemeenteraad dat een aantal tuinders uit de Rietkamp wil stoppen. Dit betekent dat het gebied niet langer een intensiveringsgebied voor glastuinbouw hoeft te blijven. Daarom gaat de gemeenteraad, samen met ondernemers en bewoners, kijken naar wat ze met dit gebied willen.

NEXTliving
De Rietkamp is één van de gebieden aan de rand van NEXTgarden waar intensivering van glastuinbouw niet kansrijk is. Deze gebieden ontwikkelt de gemeente Lingewaard onder de naam NEXTliving. De gemeenteraad wil dat hier een mooie overgangszone komt van glastuinbouw naar bewoonde omgeving.

Hoe komt de Rietkamp er straks uit te zien?
Dat is nog niet bekend. Hiervoor gaat de gemeenteraad de komende periode in gesprek met tuinders, bewoners en overige belanghebbenden. Samen maken ze een plan waarin de gemeenteraad omschrijft hoe ze de toekomst van de Rietkamp zien en hoe ze dit gaan realiseren. Dit plan moet dan in de komende 10-15 jaar worden uitgevoerd. De snelheid van ontwikkelingen is afhankelijk van de plannen van de tuinders: doorgaan, stoppen of veranderen van bedrijfsfunctie. Daarom gaat de gemeenteraad eerst in gesprek met de tuinders in het gebied.

Wat gaat dan gebeuren?
Dan is het tijd voor diverse bijeenkomsten met bijvoorbeeld tuinders, inwoners en belanghebbende organisaties, zoals de provincie en het waterschap. Hierin hoort de gemeenteraad graag welke ideeën ze hebben voor de toekomst van de Rietkamp. De plannen moeten wel passen binnen de visies die de gemeenteraad al eerder heeft vastgesteld.

Na de bijeenkomsten werkt de gemeenteraad verschillende plannen voor de Rietkamp uit. Tijdens een bijeenkomst presenteert de gemeenteraad de verschillende plannen. En de gemeenteraad hoort dan graag welk plan de voorkeur heeft. Op basis van het definitieve plan neemt de gemeente een beslissing over de Rietkamp.

Bron: Gemeente Lingewaard


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.