volgens het Guinness Book of Records

's Werelds grootste duurzame teeltfaciliteit staat in Saudi-Arabië

Saudi-Arabië heeft een grootschalige duurzame teeltfaciliteit opgezet in Wadi Bin Hashbal, in de regio Asir. Deze faciliteit is erkend door het Guinness World Records als 's werelds grootste duurzame teeltbedrijf. De teeltlocatie beslaat een oppervlakte van 3,20 miljoen vierkante meter en maakt gebruik van moderne teeltpraktijken en technologie.

Het teeltbedrijf is verdeeld in twee secties, elk met een betonnen waterreservoir met een capaciteit van 500 kubieke meter, samen met automatische irrigatienetwerken voor efficiënt watergebruik voor alle gewassen in beide gebieden. De teeltfaciliteit bestaat uit vijf klimaatgestuurde kassen die behandeld water gebruiken voor irrigatie, met toezicht van experts en specialisten om watergebruik te optimaliseren.

Daarnaast zijn er 50 velden gewijd aan de teelt van fruitbomen, met plannen om in de nabije toekomst nog eens 20 velden aan te leggen. Er wordt een verscheidenheid aan fruit geteeld, zoals citroenen, sinaasappels, mandarijnen, granaatappels, druiven, vijgen, amandelen en olijven. Bovendien herbergt het meer dan 14.000 bomen, waaronder 1.000 Sidr-bomen en 400 amandelbomen, waarop acht verschillende seizoensfruitbomen groeien.

Bron: kawa-news.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.