De hoogst renderende gewassen in Mexico

Mexico heeft zich de afgelopen decennia gevestigd als een vooraanstaande wereldwijde leverancier van groenten en fruit. Het heeft een plek weten te veroveren bij de top 10 teeltlanden, voornamelijk vanwege de sterke stijging in de teelt van avocado, tomaat, paprika, zachtfruit en mango's. De actuele status van elk van deze gewassen is nu helder dankzij de jaarlijkse gegevens die worden verstrekt in het kader van de landbouwafsluiting door de Dienst voor Voedsel- en Visserijinformatie (SIAP).

De gepresenteerde gegevens hebben betrekking op de bruto-inkomsten voor elk gewas. Om de nettowinst te bepalen, moeten teeltkosten voor elk gewas worden afgetrokken. Om de opbrengst van gewassen in Mexico te beoordelen, is er gekeken naar het totale geoogste gebied voor elk gewas en de productwaarde in 2022. De verhouding waarde per oppervlakte geeft de waarde in pesos per geoogste hectare.

Klik hier voor de tabel in groter formaat.

Het overzicht laat zien dat agaveteelt de hoogste waarde per oppervlakte-eenheid in Mexico heeft, namelijk ongeveer 57.654 euro per hectare. Frambozen en blauwe bessen volgen met respectievelijk ongeveer 56.309 euro per hectare en 45.817 euro per hectare.

Bron: producepay.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.