Biobest wint weer prijs met automatische monitoring vangplaten

Biobest wint met Trap-Eye de Bernard Blum Award voor het beste product ter ondersteuning van biologische bestrijding. Trap-Eye is een nieuw geautomatiseerde vangplaten monitoringssysteem dat AI gebruikt om IPM-scouting beter te maken.

Met een web-based dashboard hebben telers en Biobest-adviseurs overal en op elk moment een volledig overzicht van de plaagsituatie in de kas. Het Trap-Eye monitoringsysteem is ontwikkeld in samenwerking met PATS. De volledig geautomatiseerde apparaten werken op zonne-energie, maken foto's van vangplaten en gebruiken AI-netwerkanalyses. Daarmee kunnen ze de meest voorkomende vliegende plagen identificeren en tellen, evenals nuttige insecten zoals Macrolophus.

“In plaats van volveldse behandelingen, kunnen telers dankzij nauwkeurige heatmaps met alle plaaghaarden, nuttigen pleksgewijs introduceren en hun IPM-prestaties aanzienlijk verbeteren. Bovendien, door plagen in een eerder stadium te bestrijden, helpt Trap-Eye telers om productieverliezen te minimaliseren en tegelijkertijd de noodzaak van chemische insecticiden te verminderen.”

BioBest is aanwezig op standnummer 82 op de jaarlijkse Biocontrol Industry Meeting (ABIM 2023).

Voor meer informatie:
Biobest Group
Leehove 31
2678 MA De Lier
Tel: +31 174 75 22 50
info@biobestgroup.com
www.biobestgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.