VBT-cijfers week 42

Tomatenprijs stijgt verder door, ook aardbei klimt uit prijsdal

De middenprijs voor een kilo trostomaten is afgelopen week doorgestegen naar net geen 2 euro per kilo. Daarmee ligt de prijs voor de tijd van het jaar hoger dan de al hoge prijzen in 2022. Ook de prijzen voor losse tomaten stijgen, al stijgt de prijs hier minder hard door.

Zo aan het eind van het traditionele kasgroenteseizoen vindt in week 42 ook de middenprijs voor komkommer en paprika de weg omhoog weer. Voor komkommer betekent dat een prijs die gelijk ligt aan het vijfjarig gemiddelde: 37,9 eurocent per stuk.

Voor paprika komt de middenprijs, als je alle kleuren op een hoop gooit, uit op ruim 1,03 euro. Een prijs die hier gelijkt ligt aan die van vorig jaar en die ruim boven het vijfjarig gemiddelde ligt.

De aardbeienprijs is bezig uit een prijsdal te klimmen. Ook de afgelopen twee jaar vond de prijs de weg omhoog in deze tijd van het jaar.

Alle cijfers zijn hier na te kijken: www.vlaanderen.be/landbouwcijfers.
Bekijk hier de VBT-cijfers voor week 42 voor groenten en fruit.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.