Zucchiolo: tussen komkommer en courgette

De Spaanse telersverenigingen Granada La Palma en El Grupo, onderdeel van Unica, hebben een overeenkomst getekend voor de gezamenlijke afzet van Zucchiolo, een groenteconcept van de biotechnologiegroep Beyond Seeds.

Zowel La Palma als El Grupo, beide gevestigd aan de kust van Granada, gaan deze uit Zuid-Amerika afkomstige groente, waar hij bekend is onder de naam zapallito, op de markt brengen. Zapallito’s vallen op door hun veelzijdigheid, want ze kunnen zowel rauw als gekookt worden geconsumeerd.

Hoewel de groente in Zuid-Amerika voornamelijk buiten wordt geteeld, hebben Beyond Seeds (een biotechnologiegroep die zich toelegt op onderzoek) en land- en tuinbouwonderzoeksinstituut Ifapa 5 jaar lang gesleuteld aan de groente om een ras te verkrijgen dat aangepast is aan de kasteelt in mediterrane klimaten.

Zucchiolo is verkrijgbaar in drie kleuren met verschillende smaken en texturen: lichtgroen, donkergroen en geel. Die laatste is een noviteit op de wereldmarkt.

De helft van de inkomsten uit de verkoop van Zucchiolo wordt toegewezen aan de Stichting Cellbitec, die onderzoek verricht in de strijd tegen kanker en degeneratieve ziekten.

Voor meer informatie:
www.zucchiolo.com
www.unicagroup.es
https://www.granadalapalma.com/
www.beyond-seeds.com
fundacioncellbitec.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.