Meldpunt Netcongestie Nederland van start

In Nederland staan ruim 6600 bedrijven op de wachtlijst voor transportcapaciteit op het elektriciteitsnet. Energy Scale-up merkt dat dit getal weinig zegt. Het maakt niet duidelijk waarom dit ernstig is. Het zegt te weinig over de ontwikkelingen die stilstaan en of er hard wordt samengewerkt aan oplossingen en of dat goed verloopt. Energy Scale-up faciliteert de ontwikkeling van energy hubs, door kennis erover te bundelen en zo te voorkomen dat iedere energy hub het wiel opnieuw moet uitvinden. Ze starten daarom een meldpunt over het niet krijgen van een (grotere) aansluiting oftewel (meer) transportcapaciteit.

Ze brengen het volgende in de kaart:

  • Welke bedrijven(terreinen) hebben hier last van? Gaat het daarbij om verduurzaming door middel van elektrificatie? Het aanleggen van laad infrastructuur? Uitbreiding en of nieuwe duurzame eigen opwek?
  • Hoe urgent is het? Is het vervelend of komt de bedrijfscontinu├»teit daadwerkelijk in gevaar?
  • Hoe loopt het gesprek over oplossingen met de netbeheerder? Denkt die mee of gaat het stroef? En wat verloopt dan stroef?
  • Maar ook slimme oplossingen van bedrijven zelf wil SSF graag horen. Ze hebben de indruk dat bedrijven inventief zijn om dit op te lossen maar dat die kennis en creativiteit onvoldoende wordt benut. Klopt dat?

Bron: Energy Scale-u


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.