Amerikaanse gevangenis krijgt vertical farm

In Amerika wordt een vertical farm in de vrouwengevangenis Camille Griffin Graham Correctional Institution in Columbia gebouwd. Via een trainingsprogramma kunnen gedetineerden in de vertical farm werken om zo beter voorbereid te zijn op een terugkeer in de maatschappij.

Het project kost €1,14 miljoen en krijgt hulp van de State Fiscal Accountability Authority in de vorm van €331.610. De rest moet gefinancierd worden door privédonaties. De vertical farm moet naar schatting 21.772 kilo sla per jaar gaan opleveren.

"Deze samenwerking is op verschillende manieren positief," volgens SCDC-directeur Bryan Stirling. "Gevangenen leren werkvaardigheden door de gevangenis van voedsel te voorzien. Wij zien dit als een win-winsituatie. Wij zijn blij met de initiatieven van de overheid om ons gevangenissysteem te verbeteren."

De vertical farm wordt gebouwd door AmplifiedAg. De vertical farm gebruikt dezelfde techniek en teeltinfrastructuur als de onderzoekspartners van AmplifiedAg. De vertical farm wordt beveiligd vanwege de veiligheid van de gedetineerden en werknemers.

De vertical farm bestaat uit totaal acht afdelingen: vier modules voor het telen van sla en vier afdelingen voor voedselverwerking, logistiek en het controleren van de voedingsveiligheid.

Verticale teelt is een snel groeiende sector in de moderne tuinbouw en biedt beroepskansen voor gevangenen. SCDC, SCDA, AmplifiedAg, en andere herintegratie organisaties werken samen om een trainingsprogramma te ontwikkelen. Daarin moeten gedetineerden praktijkervaring krijgen. In het trainingsprogramma wordt geleerd hoe ze moeten zaaien, telen, oogsten, en verpakken.

Met het programma wordt een positieve omgeving gecreëerd waarin gedetineerden een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Ook ontwikkelen ze vaardigheden zodat gedetineerden na hun gevangenschap zinvol werk kunnen doen.

"In South Carolina staat tuinbouw aan de top en dit initiatief laat dat zien," zegt Hugh Weathers, commissaris van de tuinbouw in Zuid-Carolina. "Het initiatief biedt mensen in gevangenschap een zinvolle beroepsopleiding en een gezonde werkomgeving. Ze leren daardoor de waarde van de tuinbouw kennen."

Voor meer informatie:
Amplified Ag
info@amplifiedaginc.com
www.amplifiedaginc.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.