Nederland gaat tuinbouw Saoedi-Arabië helpen

Tijdens de Saudi Agriculture, dat plaatsvindt van 23 tot 26 oktober in Riyad, presenteren de Nederlandse tuinbouw- en watersectoren oplossingen en komen graag in contact met Saoedische partners om de doelen voor voedselzekerheid in Saoedi-Arabië te realiseren. Dat laat de Dutch Greenhouse Delta weten.

Samenwerken is de sleutel
Om optimaal te kunnen inspringen op de uitdagingen in Saoedi-Arabië, waaronder de droge grond, het uiterst moeilijke klimaat en minimale natuurlijke watervoorraden, is een integrale aanpak van de tuinbouwsector met bedrijven uit de watersector – vertegenwoordigd door Nederlands Water Partnerschap (NWP) - belangrijk. Door krachten te bundelen tussen publieke, private en kennissectoren kan een belangrijke bijdrage worden geleverd aan het behalen van Saudi’s doelen rondom waterbesparing en voedselproductie.

Langdurige bilaterale relatie
De Saoedische regering wil haar voedselzekerheidsagenda, vanwege corona, in een hoger tempo uitvoeren en erkent daarin Nederlandse technologie en kennis als een succesvolle oplossingsrichting. Tussen Nederland en Saoedi-Arabië is een langdurige bilaterale relatie. Met name op het gebied van voedsel- en landbouwsectoren, waar de landen al meer dan een halve eeuw samenwerken aan verdere ontwikkeling. Onlangs werden de banden weer aangehaald, door een ontmoeting tussen minister van Landbouw in KSA en de Nederlandse ambassadeur. Daarin werd het belang van samenwerking tussen de regio’s in het realiseren van de voedselzekerheidsagenda benadrukt.

Nederland Country partner of the year
Tijdens de Saudi Agriculture-beurs, het grootste B2B-evenement voor de agrarische sector in de regio, wordt het belang van samenwerking tussen de regio’s gemarkeerd. Dit jaar vindt de 40e editie plaats, waarbij Nederland als Landenpartner van het jaar is benoemd. Ahmed Alkhamshi, Onderminister van Landbouw zegt hierover: ‘’We zijn verheugd om Nederland als eregast te hebben op de Saudi Agriculture’’ van dit jaar. Deze samenwerking zal de bilaterale betrekkingen tussen de twee koninkrijken nog meer versterken.’’

In lijn met de doelstellingen van het Ministerie van Milieu, Water en Landbouw in Saoedi-Arabië, zal de editie van dit jaar zich specifiek richten op duurzaam watergebruik. Net als voorgaande jaren zullen er Nederlandse bedrijven deelnemen aan de beurs en maken handelsdelegaties gebruik van de beurs om de mogelijkheden in de Saoedische agrovoeding- en water sectoren te verkennen en concreet te maken.

Matchmaking tijdens Saudi Agriculture
Via een 1-op-1 matchmakingsessie kunnen geïnteresseerde potentiële Saoedische partners samenwerkingskansen bespreken met Nederlandse innovators in de NL Water en Horti Lounge, waaronder: Agri Sciences Biologicals, Desolenator B.V., Oxycom, PlantLab, Royal Eijkelkamp, Artechno, Bayer | De Ruiter, BOAL Group, BOM Group, Carbyon, Certhon, Delphy, Grodan, Hagelunie, Hatenboer-Water, Hoogendoorn, Horti XS, Koppert, KUBO, Logiqs, Lumiforte, MJ-Tech, Priva, Ridder, Royal Brinkman, Signify, Svensson, Syngenta, Van der Hoeven, and Viscon.

Voor meer informatie:
Dutch Greenhouse Delta
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk
T: +31 6 25 27 60 71
info@dutchgreenhousedelta.com
www.dutchgreenhousedelta.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.