We’re Smart World huldigt 10 Best Lady Vegetable Chefs 2023

Beste vrouwelijke groentechef ter wereld werkt in Japan

Keiko Kuwakino, chef-kok van restaurant ‘Sanaburi’ in de Japanse stad Niigata, is de ‘Best Lady Vegetable Chef’ van de wereld. Zij krijgt deze nieuwe onderscheiding op de We’re Smart Awards, uit handen van Frank Fol, bezieler van de culinaire organisatie We’re Smart. In de top-10 van beste vrouwelijke groentechefs prijken ook twee Belgische chefs.

Nieuwe onderscheiding
Voor het eerst huldigt We’re Smart, dé onbetwistbare referentie in de culinaire wereld van groenten en fruit, de top-10 van ‘Best Vegetables Lady Chefs’ ter wereld. Bezieler Frank Fol, bekend als De Groentekok, presenteert de tien laureaten van deze nieuwe categorie op de We’re Smart Awards op 24 oktober in Brussel.

De eerste zes restaurants van de top-10 halen 5 Radijzen binnen, de hoogst mogelijke We’re Smart-onderscheiding. De organisatie beloont hiermee de groenterestaurants die in de wereld een echte pionier zijn op vlak van groenten en fruit, met een zo ‘pure plant’ mogelijk menu in het aanbod. De vier andere restaurants uit de lijst slepen 4 Radijzen in de wacht.

Japans restaurant heeft beste vrouwelijke groentechef
De eerste prijs van beste vrouwelijke groentechef ter wereld gaat naar Keiko Kuwakino, chef-kok van restaurant ‘Sanaburi’, verbonden aan het hotel ‘Satoyama Jujo’ in de Japanse stad Niigata. Chefs Begona Rodrigo (‘La Salita’ in Valencia, Spanje) en Justine Viano (‘La Table de Castigno’ in Assignan, Frankrijk) vervolledigen de top-3.

Chef Keiko Kuwakino met We're Smart oprichter Frank Fol

In de wereldwijde top-10 zijn ook twee Belgische restaurants opgenomen. Chef-kok Laurence Haegeman van ‘De Vijf Seizoenen’ in Brakel en Arabelle Meirlan van ‘Arabelle’ in Marcin prijken respectievelijk op de vierde en vijfde plaats in de prestigieuze lijst.

Rolmodellen van de ‘pure plant’-filosofie
Met de ‘Best Lady Vegetable Chef’-onderscheiding huldigt We’re Smart chefs die ernaar streven het menu in hun restaurant zo ‘Pure Plant’ mogelijk te maken. De laureaten zijn voor andere vrouwelijke chefs inspirerende rolmodellen die het ‘Denk Groenten! Denk Fruit!’-principe van de wereldwijde We’re Smart-beweging in de praktijk hebben gezet.

Frank Fol: ‘Vrouwelijke chefs zijn aan een opmars bezig, maar toch blijven het er betrekkelijk weinig. Door de beste vrouwelijke groentechefs internationaal in de kijker te zetten, willen we tonen dat hier best nog wat opportuniteiten liggen, en dat succes en een carrière op hoog niveau ook voor hen een haalbare kaart is.’

Awards voor beste groenterestaurants
De uitreiking van de ‘Best Lady Vegetable Chefs’ maakt deel uit van een feestelijke We’re Smart-awardshow op 24 oktober in Brussel. Tijdens het event maakt de organisatie de beste groenterestaurants ter wereld bekend in het bijzijn van verschillende internationale topchefs.

We’re Smart onthult die avond ook de Future Awards 2023, de bekroning voor voedingsbedrijven die uitzonderlijke producten, innovaties of projecten lanceren voor een meer ecologische en duurzame levensstijl. En ze lanceert haar Green Guide: een online gids met recensies van zo’n 1200 restaurants in 50 landen wereldwijd, gerangschikt van 1 tot 5 Radijzen, waarbij wordt gekeken in welke mate en in welke vorm groenten en fruit de hoofdrol spelen in hun gerechten.

Top-10 van beste vrouwelijke groentechefs in de wereld (2023)
Dit zijn de 10 beste groentechefs ter wereld, gerangschikt volgens hoogst toegekende score:

 1. Sanaburi - Satoyama Jujo, Niigata (JAP)
  Keiko Kuwakino (5 Radijzen)
 2. La Salita, Valencia (SPA)
  Begoña Rodrigo (5 Radijzen)
 3. La Table de Castigno (FRA)
  Justine Viano (5 Radijzen)
 4. De Vijf Seizoenen, Brakel (BEL)
  Laurence Haegeman (5 Radijzen)
 5. Arabelle, Marcin (BEL)
  Arabelle Meirlan (5 Radijzen)
 6. Apricity, London (ENG)
  Chantelle Nicholson (5 Radijzen)
 7. The Green Spot, Barcelona (SPA)
  Julia Kleist (4 Radijzen)
 8. Hiso Franko, Kobarid (SLO)
  Ana Ros (4 Radijzen)
 9. Kjolle, Lima (PER)
  Pia Leon (4 Radijzen)
 10. Auberge La Fenière Cadenet (FRA)
  Nadia Sammut (4 Radijzen)

Frank Fol, oprichter We're Smart

Frank Fol: “Met deze nieuwe onderscheiding, specifiek voor vrouwelijke groentechefs, bouwt We’re Smart verder aan een brede internationale beweging van chefs, restaurants, voedingsbedrijven en andere stakeholders. Samen moedigen we iedereen aan om betere keuzes te maken, voor een betere toekomst voor ons allemaal.”

Bron: We're Smart


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.