50% minder irrigatiewater voor zachtfruittelers in Huelva

De gewestelijke Andalusische overheid heeft aangekondigd het voor irrigatie beschikbare water in de provincie Huelva met 50% te verminderen gedurende het zachtfruitseizoen 2023/24. De maatregel treedt in werking op 15 november.

Desondanks wordt verwacht dat het areaal niet noemenswaardig afneemt. Een kleiner areaal zou niet "levensvatbaar" zijn, zo zei de sector al eerder, die erop vertrouwt dat het gaat regenen in de komende maanden.

Waterbesparende maatregelen
Gezien de ernstige droogte in de provincie heeft de in het leven geroepen Droogtecommissie niet alleen besloten 50% te besparen op water voor irrigatiegebruik, maar ook 10% voor stedelijk en industrieel gebruik.

Deze beslissing is genomen na een diepgaande analyse van de impact van de droogte in de provincie Huelva, evenals van de weersvoorspellingen en de mogelijke bijdragen van de verschillende waterbekkens.

"Gemeenteraden, irrigatiegemeenschappen en telersorganisaties blijken begrip te hebben voor de situatie, waarvoor dank. We vragen een extra inspanning, maar die is nodig in het licht van de uitzonderlijke droogte, die de meeste teeltbedrijven in Huelva treft. Daarnaast is een nieuwe bewustmakingscampagnes nodig om het effici├źnte gebruik van water te bevorderen", zegt de voorzitter van de Droogtecommissie.

De Droogtecommissie zal in de komende maanden de evolutie van de watervoorraden opvolgen en indien nodig de maatregelen aanpassen.

Bron: diariodehuelva.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.