Vooruitgang in de strijd tegen ToLCNDV in Italiaanse courgetteteelt

De klassieke donkergroene variant blijft de meest geteelde en geconsumeerde courgette in Italië. De herfst is een belangrijke periode voor de aanplant in het centrum en het zuiden van het land, waarbij telers steeds meer kiezen voor rassen die resistent zijn tegen ToLCNDV, oftewel het New Delhi-virus, een wijdverbreide plantenziekte overgedragen door de wittevlieg. In 2016 was de virusdruk aanzienlijk groot en sindsdien is de Italiaanse sector blijvend op de proef gesteld, tot de vrij recente komst van resistente rassen.Syngenta Vegetable Seeds heeft haar onderzoek gericht op het verzachten van de gevolgen van dit virus op de teelt. Giuseppe Circella, productontwikkelingsspecialist Cucurbitaceae, geeft een stand van zaken op het gebied van de nieuwe rassen die resistent zijn tegen ToLCNDV.

SCVE21-0157

"De twee belangrijkste courgetteteeltgebieden in Italië zijn Latina en Sicilië", zegt Circella. "En we kunnen zeggen dat we tevreden zijn met de resultaten die we in de voorbije jaren in deze twee gebieden hebben behaald met specifieke en gediversifieerde experimenten, want in elk van die regio’s zijn de klimaat- en bodemomstandigheden toch anders. In Latina ontwikkelden we de variëteit SCVE21-0157, op Sicilië SCVE21-0482."

SCVE21-0482

"Beide gebieden zijn belangrijk voor de kasteelt van courgettes, elk met een areaal van enkele duizenden hectaren. Ze zijn bijgevolg prioritair voor de experimenten van Syngenta", vervolgt de expert. "We hebben op grote belangstelling van de telers kunnen rekenen, in Latina met de 157 en op Sicilië met de 482. Syngenta Vegetable Seeds neemt duidelijk zijn verantwoordelijkheid op jegens de telers op het gebied van pathologieën.

Deze introducties zijn slechts de eerste van een groot aantal voorstellen die we in de nabije toekomst op de markt zullen brengen. Ze zijn de vrucht van onze veredelingsactiviteiten die niet alleen gericht zijn op tegen ToLCNDV resistente rassen, maar ook op goed presterende variëteiten dankzij plantstructuur, gedrag in de kas en kwaliteit van de vrucht aan de plant en na de oogst."

"Zoals altijd stellen we de behoeften van de teler centraal. Het doel is rassen te veredelen die resistent zijn tegen het New Delhi-virus en die op hetzelfde niveau als de traditionele rassen presteren, waaraan de sector vóór het begin van de viruscrisis gewend was. Maar we kijken bovendien naar genetische resistentie tegen andere plantenziekten, zoals echte meeldauw. De koers die Syngenta Vegetable Seeds heeft ingeslagen beoogt tevredenheid bij telers én de rest van Italiaanse supply chain voor courgettes. De resultaten op de markt kunnen ons alleen maar tevreden stellen", besluit Giuseppe Circella.

Voor meer informatie:
Syngenta Vegetable Seeds
https://www.syngentavegetables.com/it-it/portfolio/zucchini
https://www.syngentavegetables.com/it-it/search/sales-representatives


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.