Teler wil windturbine om één van zijn wkk's te vervangen

Een aanvraag van tuinbouwbedrijf De Glastuin aan de Duffelsesteenweg in Kontich voor het plaatsen van een windturbine met een tiphoogte van bijna 90 meter hoog doet in de buurt heel wat stof opwaaien. De aanvraag is deze zomer ingediend. "Onze woningen liggen op minder dan 300 meter. We maken ons grote zorgen over de slagschaduw en geluidshinder", citeert Het Nieuwsblad omwonenden.

Teler Wouter De Bruyn geeft uitleg: "Momenteel maken we voor verwarming en licht gebruik van drie warmtekrachtkoppeling-installaties op aardgas. Bedoeling is één daarvan te vervangen door een windmolen. Tegen 2030 moet de CO2-uitstoot in de land- en tuinbouwsector sowieso verminderd zijn en moeten we op zoek naar alternatieven. Geothermische energie via grondboringen zijn hier na studie blijkbaar niet mogelijk, zonnepanelen, die we al hebben liggen, kunnen niet alles dekken."

Bron: Het Nieuwsblad


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.