Sakata neemt Sana Seeds over

Sana Seeds wordt onderdeel van Sakata Vegetables Europe. Het Japanse bedrijf specialiseert zich hiermee in het Nederlandse komkommersegment. Het Nederlandse Sana Seeds is gespecialiseerd in de veredeling, productie en verkoop van komkommerrassen. In 2017 nam Sakata al een Jordaans bedrijf over.

Sana Seeds heeft rassen ontwikkeld die aansluiten bij de eisen van de markt. Enkele jaren geleden is de samenwerking met Sakata gestart. Het eerste resultaat daarvan was de marketing van Sakata en de ontwikkeling van twee komkommerrassen. Dorian, een product geteeld in onverwarmde kassen met een hoge opbrengst en aangepast aan hoge temperaturen. En Izal, een ras met een open plantopbouw en een goede vruchtkwaliteit gedurende de teelt.

Op operationeel niveau sluiten twee van de vier aandeelhouders van Sana Seeds zich aan bij de veredelingsteams van Sakata. Ze maken in Spanje al deel uit van Sakata’s veredelingsteam in Almeria.

Voor meer informatie:
Sakata
Tel : +33 (0)4 66 71 75 00
sakata-info@sakata.eu
www.sakata-vegetables.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.