Duitse teler realiseert succesvolle geothermieboring

De Duitse teler Gemüsebau Steiner heeft samen met de Duitse gemeente Kirchweidach een geothermieproject gerealiseerd. Daarmee wil de teler onafhankelijk worden van fossiele energie. Bij de boringen, waarop met spanning werd gewacht, is 107 graden Celsius warm water in de bodem gevonden met een stroomsnelheid van meer dan 100 liter per seconde. Nadat het beoogde doel op een diepte van 3.050 meter en een boorlengte van 4.750 meter was bereikt, is de boring op 13 september 2023 voltooid.

Eerder werd zelfs 125 graden gevonden, maar die boring bleek niet toereikend om een project op de bouwen, omdat de stroomsnelheid niet voldoende was voor een rendabele exploitatie.

De volgende stap is een tweede boring, de zogenaamde 're-injectieboring'. Hierbij wordt het afgekoelde geothermische water in een gesloten kringloop weer teruggebracht naar dezelfde diepte waar de productieboring zich bevindt, en verlaat dus niet de boorlocatie. Beide boorgaten bevinden zich op ongeveer tien meter afstand van elkaar, wat een zogenaamd hydrothermisch dubbelboring is. Hier wordt naar verwachting in het voorjaar van 2024 een warmtewisselaar geïnstalleerd, die de warmtevoorziening aan de afnemers zal garanderen.

Voor meer informatie:
Naturwärme Kirchweidach-Halsbach
www.naturwaerme-bayern.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.