WayBeyond lanceert nieuw leerplan voor telers

WayBeyond lanceert een nieuw digitaal leerplan voor telers. Nu in de tuinbouw steeds meer kassen gebruikt worden, herkent WayBeyond dat telers vaak tuinbouwkundige gegevens nodig hebben.

Door gebruik te maken van digitale teeltkunde kunnen telers opbrengsten voorspellen, plagen en ziekten beter beheersen en de juiste beslissingen nemen op het gebied van gewasbeheer. Het digitale tuinbouwleerplan van WayBeyond leert niet alleen telers de data te lezen, maar deze ook te vertalen naar de praktijk.

In het nieuwe leerplan wordt het volgende behandeld:

  • De rol van digitale teeltkunde in het beïnvloeden van de wereldwijde voedselproductie
  • Het voorspellen van opbrengsten en het beheersen van ziekten en plagen waardoor goed gewas ontstaat
  • De zelfredzaamheid van telers om met data de efficiëntie en winstgevendheid van teeltbedrijven te verbeteren
  • De behoefte aan voortdurende scholing en bijscholing in de tuinbouwsector

Darryn Keiller, CEO van WayBeyond: "De combinatie van digitale teeltkunde met kassen is een grote sprong in het verbeteren van de wereldwijde voedselproductie." WayBeyond, dat samenwerkt met CEICKOR Centro Universitario, heeft de Tuinbouw 4.0 - cursus getest. Studenten in het vakgebied "Protected Agriculture Engineering" verdiepen zich in kassen. Ook leren ze een gewasdiagnose te maken. Daarnaast leren ze hoe ze een oplossing kunnen introduceren die voor een hogere opbrengst en kwaliteit in de teelt zorgen.

Het leerplan is een mix van theorie en praktijkopdrachten en biedt inzicht in de digitale wereld van de tuinbouw. Ook wordt uitgelegd hoe data wordt verzameld en wordt de toepassing van kunstmatige intelligentie uitgelegd. De studenten kunnen er ook mee oefenen.

Mexico is de op twee na grootste producent van groenten en fruit. Na deze proef zal CEICKOR, een Mexicaans onderzoekscentrum, de tuinbouw 4.0 - cursus van WayBeyond onderdeel maken van de opleiding "Protected Agriculture Engineering".

Voor meer informatie:
WayBeyond
www.waybeyond.io


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.