75 jaar P. Solleveld Export

"Op zaterdag 16 september jl. vierden we met gepaste trots een ongelooflijke mijlpaal: ons 75-jarig jubileum. Op 20 augustus van dit jaar bereikte ons bedrijf, P. Solleveld Export BV, deze eervolle leeftijd, een moment om bij stil te staan en te vieren. Maar dat was niet het enige wat dit jaar bijzonder maakte; we huldigden ook vijf jubilarissen die al 25 jaar onvermoeibaar bij ons in dienst zijn", vertelt Annemieke Hendrix-Koot.

Het verhaal van P. Solleveld Export BV begint bij de oprichter, Piet Solleveld senior, die dit bedrijf als een commissionair in groenten en fruit begon bij de veiling Westerlee in De Lier. In 1967 trad zijn zoon, Piet Solleveld jr, in zijn voetsporen. Een jaar later, na het overlijden van zijn vader, zette hij met vastberadenheid het werk voort. Vanaf 1970 begon hij met het exporteren van groenten en fruit, wat de weg opende naar de internationale markt.

"In 1998 verhuisde ons bedrijf van De Lier naar het moderne transportcentrum in Maasdijk, waar we tot op de dag van vandaag onze thuisbasis hebben. Als een bloeiend middelgroot exportbedrijf zijn we gegroeid, met 50 toegewijde medewerkers en een vloot van 9 eigen vrachtwagens die dagelijks heen en weer pendelen tussen Nederland en Duitsland", vervolgt Annemieke.

"Maar onze export beperkt zich niet tot Duitsland; we leveren ook aan Scandinavië, Oostenrijk, Portugal, Litouwen en zelfs Bonaire. Meer dan 25 jaar geleden introduceerden we ons eigen huismerk, "Natura", waarbij diverse producten dagvers worden verpakt bij de teler, voorzien van ons eigen label, zoals trostomaten en paprika's."

"Elke dag reizen producten van over de hele wereld naar ons toe, om vanuit onze geavanceerde gekoelde overslagcentrale te worden verzonden naar onze gewaardeerde klanten. Met ons uitgebreide assortiment kunnen klanten een mix aan producten bestellen vanaf slechts één pallet tot meerdere volle pallets van hetzelfde product. Onze klantenkring is net zo divers als ons aanbod. Van supermarktketens tot groothandelsmarkten, van hotels en restaurants tot bedrijfskantines, ziekenhuizen en dierentuinen, we leveren aan velen. Naast groenten en fruit hebben we ook exoten, cressen, champignons, verse kruiden en noten in ons assortiment."

"Hoe we ons onderscheiden? Door onze servicegerichtheid en flexibiliteit. Een nabestelling die 's middags wordt geplaatst, staat binnen enkele uren al bij de klant in Duitsland", vervolgt Annemieke.

"Het afgelopen jaar bracht echter ook verdriet met zich mee. In september vorig jaar overleed Piet Solleveld jr, de man die dit bedrijf met hart en ziel had opgebouwd. Maar zijn nalatenschap leeft voort. Het bedrijf gaat verder onder leiding van de door hem gekozen aandeelhouders, die zijn visie koesteren en zijn erfenis in ere houden. En hoewel hij dit jubileum niet meer met ons kan delen, vonden we het belangrijk om zijn trots en toewijding te eren door dit feest te vieren. Want voor Piet Solleveld Export BV is 75 jaar niet alleen een getal, het is een reis vol passie, groei en toekomst."

Voor meer informatie:
Annemieke Hendrix-Koot
P. Solleveld Export BV
Transportweg 45
2676LM Maasdijk
Tel: +31 174 527415
annemieke@solleveld.nl
www.solleveld.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.