Mertens viert 70-jarig bestaan

Afgelopen weekend stond voor Mertens in het teken van haar 70-jarig bestaan. De leverancier vierde het jubileumweekend bij haar hoofdvestiging in het Noord-Limburgse Horst. De afgelopen 70 jaar heeft het bedrijf zich ontwikkeld van een lokale naar een landelijke speler.

Van lokaal naar internationaal
In 1953 startte fruitteler Jan Mertens zelf met tuinbouwtoelevering in Baarlo. Hier begon het Mertens verhaal: diverse groeistappen, verhuizingen en overnames van collega toeleveranciers volgden in de jaren daarna. In eerste instantie binnen de regio Noord-Limburg, in 1994 is er een toeleveringsbedrijf voor de Duitse Niederrhein regio mee opgericht en er volgde een verdere spreiding over Nederland. Zo is onder andere in 1999 Bosman in IJsselmuiden overgenomen, in 2009 Van der Elst in Poeldijk en in 2015 Isidorus in Someren. Sinds 2021 heeft Mertens haar West-Nederlandse basis verhuisd naar Maasdijk.

Inmiddels concentreren de activiteiten voor de meeste marktsegmenten zich al vele jaren op de Nederlands- en Duitstalige landen. In de champignonteelt toelevering is het bedrijf wereldwijd actief. Sinds 1996 maakt Mertens deel uit van de Marubeni Group: een aandeelhouder die met haar Agri Business divisie wereldwijd een goede basis is voor de ontwikkeling van het bedrijf.

Jubileumweekend
Afgelopen weekend stond volledig in het teken van het 70-jarig jubileum. Op vrijdag 29 september kwamen ruim 600 klanten en fabrikanten naar Horst. Bijzonder was daarbij de presentatie van een eigen Mertens lied, gemaakt en gespeeld door de muzikale personeelsleden van Mertens. Op zaterdag 30 september was het de beurt aan de 140 medewerkers, die samen met hun partners deze mijlpaal vierden.

Voor meer informatie:
Mertens B.V.
Handelstraat 6
5961 PV Horst
Tel:+31773999111
info@mertens-groep.nl
www.mertens-groep.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.