Jubilerend BD-Totaal organiseert Organic Foodfair: zaterdag 4 november

Het is regelmatig in het nieuws geweest: de Green Deal, de stikstofproblematiek, het veranderende klimaat, afnemende biodiversiteit in de natuur en de slechtere waterkwaliteit in Nederland. Biologische landbouw en de consumptie van biologische producten kunnen in deze problematiek een deel van de oplossing zijn. Om dit te laten zien organiseert BD-Totaal Organic Foodservice op zaterdag 4 november in het kader van het 30-jarig bestaan een Organic Foodfair met als titel 'Eet je wereld mooier'.

Tijdens dit event zal BD-Totaal samen met Dutch Cuisine de aftrap nemen voor het project Biodiversiteit op je Bord. Dit is een initiatief, gesubsidieerd door het Ministerie van Landbouw en Visserij waarbij restaurants, chef-koks en cateraars een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het behoud en herstel van biodiversiteit. Dat kan door 'biodiversiteitsvriendelijke' producten op de menukaart te zetten en daarover met de gasten te communiceren. Horeca- en cateringlocaties, horecaketens en cateringbedrijven kunnen als supporter, partner of ambassadeur aan het programma deelnemen.

Chef-kokkin Sharon de Miranda zal tijdens het event kookdemo's geven met als thema 'Eet je wereld mooier'. Sharon is chef-kok voor Food Forum, een inspiratierestaurant op de Flevo Campus in Almere. De campus is het Flevolandse kenniscentrum voor het voedselsysteem van de nabije toekomst. Daarnaast is zij bekend als TV-kokkin van het KRO-NCRV programma Binnenste Buiten, het inspiratieprogramma voor een groen leven.

Een 35-tal leveranciers van biologische producten zal u informeren over het assortiment en de laatste noviteiten. Daarnaast zijn organisatie zoals Stichting Demeter, United Economy en Meerbomen.nu aanwezig om u te informeren.

Voor meer informatie:
Paul Soeterbroek
BD-Totaal
Lichtschip 31
3991 CP Houten
030 2871445
info@bd-totaal.nl
www.bd-totaal.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.