Opschaling productie gecomposteerde schors

Over de volle breedte is grote aandacht voor het duurzaam omgaan met fossiele grondstoffen. Die behoefte leeft bij zowel eindgebruiker, overheid, klant én leverancier. Om die reden zetten Klasmann-Deilmann en hun dochterondernemingen in op de ontwikkeling van hernieuwbare grondstoffen. En op beschikbaarheid daarvan.

De roep naar duurzame oplossingen klinkt steeds luider. Het antwoord op die zoektocht struikelt nog wel eens op beschikbaarheid. Daar is door Olde Bolhaar op voorgesorteerd. De dochteronderneming van Klasmann-Deilmann verwerkt groenafval voor optimaal en milieuvriendelijk hergebruik als hoogwaardige compost in diverse varianten. Dat doen ze ook met gecomposteerde boomschors voor onder andere boomkwekerij, vaste planten en potplanten.

Opschalen in capaciteit
De huidige capaciteit bark bij Olde Bolhaar van 20.000 m3 wordt onder andere door een nieuwe productielocatie binnenkort verhoogd naar 100.000 m3. En dat vraagt ook om groei in aanbod. Dit doen ze onder andere door de boomschors veilig te stellen vanuit hun eigen zagerijen. Daarnaast is geïnvesteerd in een bewerkingsmachine en een keermachine die zorgen voor een uniform product.

Continu voldoende van hetzelfde
Het proces om tot gecomposteerde schors te komen vindt volledig in eigen beheer plaats. Denk hierbij aan het aanbod van schors, de bewerking en de opslag. Op deze manier vergroten ze het aanbod van lokale en duurzame substraatgrondstof en kan er jaarrond continu dezelfde kwaliteit bark worden verwerkt in de substraten van Klasmann-Deilmann. Die kwaliteit wordt gegarandeerd door het RHP-certificaat waardoor wordt voldaan aan de hoogste standaarden in de substraatindustrie.

Klasmann-Deilmann is een internationale substraatleverancier, met talrijke verkoop- en productiebedrijven in Europa, Azië en Amerika en een netwerk van verkoop- en productiepartners op alle continenten.

Voor meer informatie:
Klasmann-Deilmann
Nieuwe Waterwegstraat 34
3115 HE Schiedam
info.benelux@klasmann-deilmann.com
www.klasmann-deilmann.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.