80 Acres Farms over zijn nieuwste Florence Farm van 18.500 m2

"Deze farm was meteen na opening uitverkocht"

"Vertical farming werkt. Je moet gewassen effectief telen, efficiënt werken tegen de juiste kosten en je beloften aan consumenten waarmaken. Als een aantal van deze componenten niet aanwezig is, dan werkt het bedrijfsmodel niet. Dat geldt voor elke sector. Maar we bouwen aan een duurzaam bedrijf en we doen dat met de hulp van de juiste partners. Deze farm was meteen na de opening uitverkocht. De vraag is echt en we kunnen opschalen om aan de vraag te voldoen omdat we de juiste economische aspecten hebben," deelt het team van 80 Acres Farms.


V.l.n.r. Noah Zelkind (80 Acres Farms), Rocky Adkins, Mike Zelkind en Tisha Livingston (80 Acres Farms) en Meiny Prins (Priva)

Op 13 september opende 80 Acres Farms officieel haar farm in Florence, Kentucky, samen met ambtenaren uit Kentucky en partners die hebben meegewerkt aan de bouw van het bedrijf. Het is de grootste, meest geavanceerde en meest productieve farm tot nu toe met een oppervlakte van 18.500 m2.

"Deze farm is ongeveer drie keer zo groot als onze vorige grootste farm, maar is vier of vijf keer zo productief. Lessen uit onze vorige bedrijven en schaalvoordelen verbeteren onze opbrengsten enorm, waardoor dit een levensvatbaar bedrijf is."

De farm is in een voormalige drukkerij gebouwd en is een investering van € 89 mln in Kentucky die 125 banen in de staat zal opleveren. "Er is nergens ter wereld iets zoals dit," zei gouverneur Andy Beshear van Kentucky dinsdag tijdens een rondleiding. "Ik ben er zo trots op dat dit niveau van technologie, waarbij geavanceerde bewerking en tuinbouw samenkomen, hier in Kentucky te vinden is."


De nieuwste saladekits

'Zusterbedrijf in Georgia'
80 Acres heeft net deze nieuwe farm in Kentucky geopend, is uitgebreid van ongeveer 350 Kroger-winkels naar bijna 1.000 en heeft hun nieuwe saladekits geïntroduceerd. Bovendien zijn ze bezig met de afronding van nog een bedrijf van 200.000 m2 in Georgia, dus het team heeft op dit moment zeker veel op hun bordje liggen.

"We zijn gefocust op opvolging. Tegelijkertijd hebben we een paar actieve R&D-faciliteiten waar nieuwe gewassen worden getest en denken we na over hoe we ons netwerk van teeltbedrijven kunnen uitbreiden om lokale producten aan meer mensen te kunnen leveren," aldus het team. "In de VS, met de stijging van de voedselprijzen en de daling van het aantal bezoeken aan de supermarkt, is de waarde van verse voeding dat langer meegaat en minder wordt verspild, doorgedrongen tot de consument."

Wat betekent dit voor de toekomst van vertical farming?
Op de vraag hoe zij de vertical farmingsector over vijf jaar voor zich zien, legt het team uit dat ze vijf jaar geleden nog maar een kleine teelt hadden. Nu teelt 80 Acres planten op een schaal die toen ondenkbaar en misschien zelfs onmogelijk was. Daarom is het moeilijk voor het team om de toekomst voor 80 Acres Farm en/of andere vertical farms te voorspellen.

"Wat we wel weten is dat ons leertempo zal versnellen naarmate we meer farms bouwen, groeiende netwerken van hightech kassen die met elkaar kunnen communiceren en elkaar kunnen informeren. In de hele sector moeten we verder gaan dan sla om ons nut te bewijzen. We moeten manieren vinden om onze bestaande gewassen, waaronder tomaten, efficiënt op te schalen en we moeten nieuwe gewassen blijven introduceren."

Daarom ziet 80 Acres Farms mogelijkheden om verder te gaan dan voeding en zelfs de vertical farmingtechnologie te gebruiken om farmaceutische en nutraceutische plantaardige producten te telen met historische consistentie en precisie."

"Na een decennium van hoge verwachtingen en een aantal daaruit voortvloeiende teleurstellingen, hebben we als sector de technologie en infrastructuur ontwikkeld om onze beloften waar te maken. De bedrijven die in staat zijn om deze voor de sector moeilijke tijd door te komen, zullen de tuinbouw en de wereld veranderen."

Voor meer informatie:
80 Acres Farms
Tel.: +1 888 574 1569
connect@80AcresFarms.com
www.80acresfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.