Na verbod van twee maanden

Kenia hervat export van chilipepers naar Europese markt

Na twee maanden onderbroken export heeft Kenia de reguliere export van chilipepers naar de EU hervat. De stopzetting volgde op de onderschepping van chilipepers in juli die niet voldeden aan de strenge fytosanitaire normen van de Europese Unie. Volgens Theophilus Mutui, de directeur van de Keniaanse Plantengezondheidsinspectiedienst (Kephis), zijn er sindsdien geen verdere onderscheppingen geweest en werkt het land samen met de EU om duidelijke exportnormen vast te stellen.

Om toekomstige ingrepen te voorkomen, heeft het Europese orgaan laboratoriumtestapparatuur ter waarde van 3,1 miljoen Keniaanse shilling (€ 25.275) gedoneerd. Volgens Adolfo Cires, de EU-manager voor Financiën en Private Sector Development in Kenia, zullen de Gecertificeerde Referentiematerialen (CRMs) - gekalibreerd volgens EU-normen - Kenia in staat stellen om te voldoen aan de mondiale Good Agricultural Practices (GlobalGAP) normen voor MRL's en aan de EU-regelgeving.

Bron: farmersreviewafrica.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.