Robotlijn voor komkommers wereldwijd op de markt gebracht

Het Nederlandse AgTech-bedrijf Crux Agribotics lanceert wereldwijd zijn SortiPack robotlijn voor komkommers. De lancering is vastgelegd in een video van de geautomatiseerde verwerkingslijn in werking bij een komkommerteler.

Na de implementatie van SortiPack voor vleestomaten, breidt het bedrijf nu zijn portfolio uit naar komkommers. De SortiPack robotlijn voor automatisch keuren, sorteren en verpakken levert een arbeidsbesparing op, maar genereert volgens de makers 'meer waarde voor telers en verpakkers dan alleen (arbeids)-kostenbesparing.' De computer vision en Artificial Intelligence (AI) gestuurde robotlijn zorgt voor meer consistentie en voorspelbaarheid in het proces en maakt het flexibeler en schaalbaarder. De open systeemarchitectuur en geavanceerde datafunctionaliteit maken het systeem geïntegreerd met omliggende systemen en in dataportalen. Alle gegevens zijn realtime en offline beschikbaar voor proces- en opbrengstoptimalisatie.

In de onderstaande video is de SortiPack komkommer in actie te zien.

De SortiPack robotlijn voor komkommers is een modulair systeem waarmee telers het aantal robots kunnen variëren in functie van de gewenste capaciteit en dit kan achteraf aangepast worden. SortiPack behandelt elke komkommer individueel, bepaalt het gewicht nauwkeurig op een ongekende manier en combineert dit met alle geometrische gegevens van de 3D vision systemen.

De robots pakken de komkommers individueel in, waardoor het flexibeler is dan alle andere systemen op de markt. Er kunnen meerdere stapelpatronen worden toegepast, terwijl er ook rekening wordt gehouden met de werkelijke kenmerken van de komkommer en de verpakking, zoals lengte, dikte en kromming.

De specifiek op komkommer georiënteerde aanpak vermindert de kans op verspilling en beschadiging. SortiPack Komkommer kan meerdere sorteerklassen, verpakkingstypen en productorders tegelijk verwerken, waardoor het zeer flexibel is en ook geschikt voor centrale verpakkingscentra. De geïntegreerde datafuncties kunnen gebruikt worden voor procesoptimalisatie of vereffening van batches, evenals opbrengstoptimalisatie. Alle gegevens zijn beschikbaar op het systeem en op externe bureaus via een digital twin-functie en kunnen worden geëxporteerd of geïntegreerd met omliggende systemen (klimaat- of dataportalen, ERP- of MES-systeem). Individuele komkommers kunnen worden gevolgd en getraceerd in het systeem, inclusief gedetailleerde sorteringsinformatie per product, verpakking en ordertracering. Met extra modules kan de track-and-tracing worden uitgebreid en geïntegreerd met oogstgegevens.

SortiPack biedt komkommertelers en verpakkingscentra een toekomstbestendige, schaalbare en duurzame automatiserings-oplossing. Het kan worden aangepast en uitgebreid en maakt het mogelijk om de productie te optimaliseren in het aantal ploegen aantal dagen met een kleiner toegewijd team en met minder afhankelijkheid van individuele menselijke observaties en beslissingen.

Voor meer informatie:
Crux Agribotics
www.cruxagribotics.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.