VLAM blikt terug op beursdeelname IFPA 2023, the Brazil Conference & Expo

VLAM nam op 22 en 23 augustus voor de vijfde keer op rij deel aan IFPA, the Brazil Conference & Expo, de belangrijkste bijeenkomst van de Braziliaanse verse groente- en fruitsector. Het event combineert conferenties met een beurs en vindt plaats in het zakelijk centrum van São Paulo, de grootste stad van Brazilië. Het event duurde voor het eerst twee dagen. 120 exposanten uit 15 landen waren van de partij. VLAM was aanwezig met een promostand voor Conference-peren en laat weten dat het tevreden terugkijkt naar de beursdeelname.


De promostand voor Conference-peren op IFPA

Tastingcampagne voor Conference-peer
De Belgische Conference-peer kreeg markttoegang op de Braziliaanse markt in het voorjaar van 2017. Sindsdien voert VLAM een promotiecampagne en wordt er jaarlijks deelgenomen aan de Brazil Conference & Expo.

Brazilië is een netto-importeur van peren, 90% komt uit twee landen: Argentinië en Portugal. De Conference-peer is er nog relatief onbekend, maar valt tijdens tastings zeer in de smaak. VLAM organiseert een tastingcampagne in Brazilië om de Conference-peer beter bekend te maken bij de eindklanten, de Braziliaanse consument. Tastings zijn een noodzakelijke stap in de marktontwikkeling van een land zoals Brazilië dat een grote fruitkeuze heeft, maar nog onvoldoende bekend is met de Conference-peer. Zoals steeds in Brazilië wordt VLAM hierin bijgestaan door de Belgian Fruit Valley.

200 ton peren naar Brazilië
Jaarlijks exporteert België rond de 200 ton peren naar Brazilië. Conference-peer heeft haar vaste plaats gekregen in een aantal winkelketens, vooral in de grote steden van het land.

De coronapandemie kwam de Belgische export niet ten goede, maar de Braziliaanse consumenten blijven de smaak van de peren waarderen. Brazilië is met meer dan 200 miljoen inwoners een afzetmarkt met veel potentieel.


Een tasting van Conference-peren op IFPA.

Bron: VLAM


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.