30-jarig jubileum aanstaande

Berryworld voegt Egyptische blauwe bessen toe aan portfolio

BerryWorld blijft nauw samenwerken met haar strategische partners om het hele jaar door vraag te genereren naar superieure smakende bessen. Dit jaar blijft de groep, die bijna haar 30-jarig jubileum viert, vooruitgang boeken met haar variëteitenportfolio. Met genetica over vier continenten en een snel groeiend wereldwijd consumentenmerk, blijft BerryWorld zich richten op nieuwe variëteiten en nieuwe geografieën om haar jaarronde aanbod te verbeteren.

Bij het kijken naar het wereldwijde aanbod van blauwe bessen van BerryWorld als voorbeeld, zal het blauwe bessenseizoen in Zuidelijk Afrika worden gevolgd door Egypte. Egypte is een nieuwe geografie die BerryWorld vorig jaar aan zijn portfolio heeft toegevoegd om een beter smakelijk product te bieden in vergelijking met wat doorgaans beschikbaar is op de markt van december tot februari. Egypte zal dan worden gevolgd door Marokkaanse, Spaanse en Portugese productie, waardoor het productievenster van exclusieve bessenvariëteiten van BerryWorld wordt gemaximaliseerd.

“Nu meer dan ooit blijven de principes van BerryWorld hetzelfde, waarbij we trots zijn op langdurige relaties met telers en klanten, eigen teelt, toonaangevende marktinzicht en marketing, en een exclusief aanbod van variëteiten dat het hele jaar door beschikbaar is, zegt Adrian Olins, divisie CEO bij BerryWorld Groep.

Tot op heden hebben elf variëteiten bij BerryWorld prijzen ontvangen van het Internationaal Smaak Instituut voor hun smaak. Het bekroonde variëteitsaanbod bevat zowel BerryWorld Jewel, BerryWorld Gem als BerryWorld Iris, bekende frambozenvariëteiten uit het BerryWorld Plus-programma, samen met BerryWorld Midnight uit het Beekers Berries Breeding-programma, dat het premium aanbod van bramen versterkt.

Het verkrijgen van toegang tot het Mountain Blue-programma bijna tien jaar geleden heeft sterke resultaten opgeleverd met goed gevestigde vraag en prijzen voor variëteiten zoals BerryWorld Eureka en BerryWorld Eureka Sunrise. Een selectie van aardbeien, waaronder Sweet Eve en Eves Delight, uit het Edward Vinson-fokprogramma is ook internationaal bekroond door dezelfde instantie.

Door betrokken te zijn bij elk stadium van de toeleveringsketen, richt BerryWorld zich op het telen en commercialiseren van variëteiten die presteren voor telers, retailers en consumenten, zodat de wereldwijde bessenmarkt kan blijven groeien.

Terwijl BerryWorld haar vierde decennium in de bessensector ingaat, is de groep enthousiast om binnenkort een aantal 'veelbelovende variëteitsselecties' op de markt te brengen, die de vraag van consumenten naar superieur smakende bessen zullen blijven stimuleren.

BerryWorld is standhouder op de Fruit Attraction 2023 in Madrid, hal 9, stand 9F04A

Voor meer informatie:
www.berryworld.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.