VBT-cijfers week 38

Paprika's prijzig voor de tijd van het jaar

De piekprijzen voor gele en groene paprika's liepen vorige week bij het VBT weer iets terug, maar een opleving van de prijs van rode paprika's zorgt toch opnieuw voor een hoge middenprijs, ruim boven het vijfjarig gemiddelde. De middenprijzen voor tomaat en komkommer liggen onder het gemiddelde, vooral voor komkommer.


Stilaan komt er Spaans aanbod op de markt, constateerde een handelaar eerder deze week. Hij noemt de paprika's 'prijzig'.

In de gemiddelde stuksprijs voor komkommer zit weinig beweging. Tegenover 33,4 eurocent in week 37 staat 33,9 eurocent in week 38.

Bij tomaat is het net als in week 37 de losse tomaat die de hoogste middenprijs oplevert met ruim 1,11 euro. Dat is wel iets minder dan de 1,18 van een week eerder, waardoor de middenprijs weer tot net onder het vijfjarig gemiddelde zakt. Dat geldt ook voor trostomaat, waar de prijzen ver achter blijven bij de hoge prijzen die in 2022 werden gerealiseerd. De middenprijs komt in week 38 uit op iets meer dan 78 eurocent per kilo.

De aardbeienprijs klom over de hele linie weer een heel klein beetje op, na een prijsval. De middenprijzen voor de verschillende rassen stijgen over het algemeen niet, Elsanta uitgezonderd met een minimaal plusje van 1,4 eurocent per kilo ten opzichte van week 37.

Alle cijfers zijn hier na te kijken: www.vlaanderen.be/landbouwcijfers.
De VBT-cijfers over week 38 zijn hier te zien voor groenten en fruit.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.