Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rondleiding bij biomassaraffinagefabriek en seminar over voorbehandelen tuinbouwreststromen

Greenport West-Holland en SIGN organiseerden afgelopen week in Uden het seminar "Behandelen van reststromen in een centrale installatie". De bijeenkomst – die werd bezocht door circa 40 geïnteresseerden - bestond uit twee delen: eerst waren er presentaties van achtereenvolgens Michiel Penninx (Penninx Aardbeien), Ben Rooijackers (CCZ) en Leo Verbeek (BioVerbeek) over hoe zij werken aan het opwaarderen van reststromen uit bijvoorbeeld de tuinbouw.

Daarna gaf Jeoffrey van den Berg (Newfoss) een presentatie over de proeffabriek van Newfoss, waar onder meer bermmaaisel wordt gescheiden in vezels en inhoudsstoffen. Vervolgens kreeg het gezelschap een rondleiding door de biomassa-raffinagefabriek, onder leiding van Van den Berg en Geert van Boekel.

Seminar over voorbehandelen van tuinbouwrestromen
Ook bezochten meer dan 50 professionals bezochten afgelopen week het Seminar "Het voorbehandelen van tuinbouwreststromen voor biobased toepassingen" van Greenport West-Holland en SIGN. Het seminar vond plaats bij Dijkshoorn in Bleiswijk. In één van de hallen waren er presentaties door Marloes Arkesteijn (Provincie Zuid-Holland), Matthijs Dijkshoorn (Dijkshoorn Bleiswijk), Tine van Laere (Universiteit Gent), Alexander van Tuyl van Serooskerke (WUR Plant Research) en Koen Meesters (WUR-FBR).

Zij gingen onder meer in op het zo goed mogelijk verwaarden van tuinbouwreststromen. Dat vraagt om onder meer schone reststromen, om een goede samenwerking tussen praktijk en onderwijs en om gezonde businesscases. Na de presentaties was er in en bij het Living Lab van SIGN een gezamenlijke lunch en een informatiemarkt over het behandelen van tuinbouwreststromen. De bijeenkomst werd geopend door wethouder Michiel Muis van de gemeente Lansingerland.

Bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum: