Meetup over AI-toepassingen in de tuinbouw op 27 september

Aanstaande woensdag 27 september organiseert PEAX Data in samenwerking met Data Science Rotterdam een meetup over AI-toepassingen in de tuinbouw. Guus van Heijningen, oprichter van AI-startup PEAX, is betrokken bij dit initiatief. PEAX ontwikkelt AI-software specifiek voor de tuinbouwsector en via deze meetup hoopt Guus meer mensen enthousiast te krijgen over de tuinbouw en de mogelijkheden die AI hier te bieden heeft.

Guus: "Met Data Science Rotterdam organiseer ik al een aantal jaren meetups voor mensen die actief zijn in AI. Het zijn voornamelijk enthousiastelingen, professionals en studenten die op deze meetups afkomen. We proberen de events zo laagdrempelig mogelijk te houden, zodat het ook interessant is voor mensen die wat minder bedreven zijn met AI, maar hier wel interesse in hebben. Elke 2 maanden wordt er een meetup georganiseerd en daar komen al gauw meer dan 70 mensen op af."

Tijdens de meetup van woensdag worden twee praktijktoepassingen van AI in de tuinbouw besproken. Guus vertelt over het toepassen van voorspellende modellen om de energiebehoefte van kwekers tot 7 dagen vooruit te voorspellen. Een case die zij met PEAX voor bQurius uitgevoerd hebben. Daarnaast is Frank Smitskamp van Rijk Zwaan aanwezig om meer te vertellen over het toepassen van beeldherkenning in de selectie van hun zaden.

Het doel van de meetups is om zo veel mogelijk te leren van toepassingen in de praktijk. Naast het inspireren is er ook een mogelijkheid om te netwerken. Het event is gratis te bezoeken en vindt plaats bij Microlab in Rotterdam, het kantoorgebouw waar PEAX zijn kantoor houdt. Hier is het mogelijk om in te schrijven voor het event.

Voor meer informatie:
PEAX Data
Aers van Nesstraat 45
3012 CA Rotterdam
Tel: 06 39863832
gvanheijningen@peaxdata.com
www.peaxdata.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.