Samenwerkingsovereenkomst warmtenet Monster getekend

Op maandag 18 september 2023 hebben gemeente Westland, woningcorporatie Arcade en grondstoffen- en energiebedrijf HVC de samenwerkingsovereenkomst voor het Warmtenet Monster ondertekend. Westland Woont Duurzaam meldt dat de partijen hiermee een stap zetten richting een aardgasvrije toekomst voor de inwoners van het Westland.

Wethouder Pieter Varekamp: “Het gebruik van duurzame bronnen, zoals geothermie, is een goede zaak. Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is realisatie van het warmtenet in Monster een grote stap dichterbij.”

Warmtenet Monster met aardwarmte als duurzame bron kansrijk
Een warmtenet met aardwarmte als bron is de meest kansrijke optie voor Monster. “Deze samenwerking zorgt dat we de eerste stappen in gemeente Westland kunnen zetten om ook de bestaande gebouwde omgeving te verduurzamen. Dit warmtenet wordt gekoppeld aan Warmtenetwerk Westland wat de duurzame warmtebronnen verbindt met glastuinbouwbedrijven en woonwijken met een warmtenet van HVC,” aldus Marco van Soerland, directeur HVC.

Duurzame oplossing voor huurwoningen
De aanleg van het Warmtenet Monster wordt de komende jaren in verschillende fases uitgevoerd. In eerste instantie worden de huurwoningen van Arcade aangesloten. De gemeente heeft de ambitie om haar vastgoed ook op het warmtenet aan te sluiten. Tegelijkertijd wordt onderzocht of particuliere woningeigenaren in een later stadium kunnen aansluiten.

Wilfried Stribos, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade zegt hier het volgende over: “Deze samenwerkingsovereenkomst markeert het begin van een reis om zoveel mogelijk van onze huurwoningen aan te sluiten op het warmtenet. Wij nemen onze verantwoordelijkheid in het verminderen van onze afhankelijkheid van aardgas. Belangrijk is dat we dit gefaseerd doen, met zorgvuldige aandacht voor elke huurder. Wij gaan ervoor zorgen dat alle bewoners volledig geïnformeerd worden over deze overgang. Samen bouwen we aan een groenere toekomst.”

Bron: Westland Woont Duurzaam


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.