Italiaanse kwekerij breidt kasareaal uit voor kiwiteelt

De nieuwe kassen van kwekerij La Quercia Kiwi Plants in het Italiaanse Cesena zijn een paar weken geleden voltooid en in gebruik genomen. Het gaat om 6.000 vierkante meter als aanvulling op het bestaande 3 hectare grote kassencomplex.

De nieuwe kassen zijn al in gebruik genomen, september 2023

"Het was een grote investering, maar het was essentieel voor ons om het kasareaal uit te breiden en dit vooral te doen met moderne en geavanceerde structuren. De kassenbouwer was Sottile srl van Cesena", zegt Denis Magalotti.

De kassen waren in augustus 2023 bijna klaar.

Zodra de nieuwe kassen waren opgeleverd, boden ze onderdak aan Hayward en Bounty kiwiplanten die in 2024 grotendeels geënt zullen worden met clubrassen. "De kassen beschermen de jonge kiwiplanten tegen slecht weer en daarom zijn die gezonder en van hoge kwaliteit."

De kassen zijn volledig geautomatiseerd. Dankzij een elektronische besturingseenheid met vooraf ingestelde parameters kunnen de kassen geopend en gesloten worden om temperatuur, luchtvochtigheid en windbescherming onder controle te houden.

Denis Magalotti

La Quercia beschikt in totaal over 10 hectare, waarvan 6 bestemd voor de kwekerij, om voldoende rotatie te kunnen uitvoeren. "Het vermeerderen van de planten gebeurt volledig in de kassen. Het plantmateriaal is dus tijdens alle kweekfasen beschermd tegen regen en hagel en dit helpt ziekten te voorkomen", besluit Denis Magalotti.

Voor meer informatie:
La Quercia Kiwi Plants
Magalotti Denis
Via Provinciale Sala, 4641
47521 Cesena (FC) - Italië
Tel: +39 329 2157551
www.kiwilaquercia.it
info@kiwilaquercia.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.