TEK bijna gesloten

Tot 2 oktober is het mogelijk om een aanvraag te doen voor de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). De regeling is voor ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% van de omzet van 2022 bedragen. De regeling geeft een tegemoetkoming voor de periode 1 november 2022 tot en met 31 december 2023.

Ondernemers hebben tot 2 oktober 17:00 uur de tijd om een aanvraag te doen. U vraagt in één keer met terugwerkende kracht voor deze hele periode aan. U logt in met eHerkenning niveau 3 of met DigiD. Inloggen met DigiD is alleen mogelijk als u bij KVK geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf. Heeft u geen eHerkenning of DigiD? Vraag deze dan aan, dit duurt een paar dagen. Houd hier rekening mee.

Als RVO uw TEK-aanvraag positief beoordeelt, ontvangt u binnen 5 werkdagen een voorschot van 35% van de energiekosten die voor tegemoetkoming in aanmerking komen. Met het lage voorschotpercentage wil RVO voorkomen dat u na de vaststelling het voorschot (voor een deel) moet terugbetalen. In 2024 wordt uw definitieve subsidie vastgesteld.

Hier is meer informatie over te vinden over de TEK. Ook is het daar mogelijk om ervoor aan te melden.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.