Incotec wint de Plantum Duurzaamheidsprijs 2023

De 8e editie van de Plantum Duurzaamheidsprijs heeft dit jaar een winnaar gevonden in Incotec, een bedrijf op het gebied van zaadverbetering. Met hun project "Speed Up Reforestation" hebben zij indruk gemaakt om de jury en de prijs voor duurzaamheid in 2023 in de wacht gesleept. De duurzaamheidsprijs werd tijdens de algemene ledenvergadering van Plantum op 21 september 2023 door Marien Valstar uitgereikt aan Marion Smorenburg van Incotec.

Het project "Speed Up Reforestation" is een samenwerking tussen Incotec en Land Life en is gericht op het mondiale probleem van ontbossing en de bedreigingen waarmee bossen te maken hebben. Wereldwijd zijn er doelstellingen vastgesteld voor het herstel en de bescherming van bossen. Incotec draagt bij aan deze missie door zich te focussen op het versnellen van herbebossing.

Hoe gaat dat in zijn werk? De technologie en kennis die in de zaadsector zijn ontwikkeld, worden nu toegepast voor de coating van boomzaden. Door zorgvuldige selectie en behandeling wordt de kieming verbeterd, het plant- en groeiseizoen verlengd en het slagingspercentage van herbebossingsprojecten verhoogd. Dit heeft als resultaat dat grotere stukken land kunnen worden ingezaaid en dat herbebossing kan plaatsvinden, zelfs op gedegradeerde gronden.

De jury van de Plantum Duurzaamheidsprijs 2023 prijst "Speed Up Reforestation" als een concreet initiatief dat een cruciale rol speelt bij het aanpakken van een wereldwijd vraagstuk. De toepassing van technologie en kennis uit de zaadsector in de bosbouwsector is een voorbeeld van de bijdrage die de zaadsector kan leveren aan duurzaamheid.

Voor meer informatie:
Plantum
Vossenbruchkade 68
2895 PC Gouda
Tel: +31 (0)182 68 86 68
info@plantum.nl
www.plantum.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.