Paprikatelers starten volkstuin onder glas in Horst

Vanaf begin 2024 is het bij D'n Haof in Horst mogelijk om je eigen groenten en fruit te telen in een volkstuin onder glas. Het volkstuinconcept is een initiatief van Richard Jakobs en Bianca Smits en presenteert zich voor het eerst tijden de Hiltho van 6 tot en met 11 oktober. D'n Haof biedt een omgeving waar volkstuiniers jaarrond hun eigen groenten, fruit, bloemen of planten kunnen telen.

Er staan op dit moment nog groene paprika’s in de professionele tuinderskas van Richard en Bianca, maar vanaf begin 2024 start het stel in deze kas een volkstuin onder glas, genaamd D’n Haof. Na jarenlang groene paprika’s te hebben geteeld, hebben Richard en Bianca besloten om invulling te gaan geven aan het idee waar ze al lange tijd mee rondlopen: het runnen van een volkstuin onder glas.

Duurzame teelt
D’n Haof is in de regio Horst een aanvulling op de bestaande voedselvoorziening. Chemische gewasbeschermingsmiddelen zijn niet toegestaan. D’n Haof zorgt voor biologische bestrijders in de kas en zet hommels uit voor de bestuiving.

Full service
De kas is niet verwarmd, maar biedt desondanks vele voordelen; zo kan men er jaarrond telen, heb je geen last van regen en wind, de gewassen groeien sneller en je kunt er mediterrane gewassen telen zoals paprika, aubergine en tomaten. Met tuinier Richard als vraagbaak en alle gereedschappen, inclusief een koffiehoek, voorhanden, kunnen volkstuiniers bij D’n Haof tuinieren in hun eigen volkstuin onder glas.

Daarnaast vormt de volkstuin een sociale omgeving waar mensen met dezelfde interesses samenkomen en kunnen onthaasten in het groen. Ook voor onervaren moestuiniers is er plek bij D’n Haof. Richard en Bianca helpen niet-tuiniers graag op weg.

Hier is meer informatie te vinden en is het mogelijk om in te schrijven.

Voor meer informatie:
D'n Haof
Molenveldweg 20
5961 NZ Horst
Tel: 06-51106945
info@dnhaof.nl
www.dnhaof.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.