Telersbijeenkomst Spuittechnieken & Precisie Gewasbescherming

Binnen het praktijkprogramma Weerbaarheid in de Praktijk werkt Glastuinbouw Nederland aan twee regionale pilotproject: Kas als Ecosysteem en Precisie Gewasbescherming. Het pilotproject Precies Gewasbescherming en diverse spuittechnieken worden tijdens deze bijeenkomst van Glastuinbouw Nederland en Botany op 18 oktober gepresenteerd.

In de pilot Precisie Gewasbescherming worden nieuwe en verbeterde toepassingstechnieken ontwikkeld en gedemonstreerd. Met als doel: een efficiënter gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, met afname van emissie- en milieu-impact door volledig te richten op groene middelen.

In overleg met telers, toeleveranciers en toelatingshouders is een aantal demonstraties opgezet. Hierin staat centraal: het nut van optimale spuittechnieken, juiste toepassingsomstandigheden en het gebruik van hulpstoffen bij bekende knelpunten zoals wittevlieg, luis en meeldauw. Ook het onderhoud van spuitapparatuur, nieuwe technieken, doppenkeuze, juiste druk en spuitvolumes komen deze bijeenkomst aan bod. Deze bijeenkomst is interessant voor zowel telers van groente als siergewassen en zachtfruit.

Datum en locatie
Woensdag 18 oktober van 12:30 uur tot 17:30 uur.
Botany, Dr. Droesenweg 7, Meterik

Programma en aanmelden
12.30 uur Ontvangst
13.00 uur Opening door Kyra Broeders (Glastuinbouw Nederland)
13.10 uur Toelichting programma door Maarten Vliex (Botany)
13.20 uur Gebruik Hulpstoffen door Caroline van den Hoek (Syngenta)
13.40 uur Toelichting inzake bestrijding rups
14.00 uur Toelichting workshops door Liesbeth Nijs (Glastuinbouw Nederland)
14.10 uur Workshopronde 1
15.10 uur Pauze
15.30 uur Workshopronde 2
16.50 uur Netwerkborrel
17.30 uur Einde bijeenkomst

Deze bijeenkomst is gericht op telers. Niet-telers kunnen aanmelden onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien Botany-groep hierdoor de aanmelding moet annuleren dan informeert Botany-groep uiterlijk diegene daar maandag 16 oktober over.

Verlenging spuitlicentie
Deze bijeenkomst is mee te tellen als dagdeel voor de verlenging van de spuitlicentie, onderdeel Veiligheid en Techniek. De kosten voor verlenging spuitlicentie bedragen € 65. Vergeet de spuitlicentiepas niet mee te nemen naar de bijeenkomst.

Hier is het mogelijk om aan te melden. Aanmelden is verplicht en kan tot maandag 16 oktober, 12.00 uur. Ter plaatse aanmelden is niet mogelijk. Annuleren is mogelijk via akerkhof@glastuinbouwnederland.nl.

Bron: Botany


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.