Hoe dealt Dutch Berries met water- en energie uitdagingen?

Aardbeienteler Dutch Berries heeft bijna 34 hectare aan aardbeien. Boudewijn van der Wal, directeur van Dutch Berries, vertelt in een gesprek met Bart Stengs van Hagelunie meer over grote uitdagingen waar het bedrijf mee te kampen heeft. Op het bedrijf wordt 52 weken per jaar aardbeien geteeld. Dat doen ze zo biologisch mogelijk en daarvoor gebruiken ze spintmijt en trips.

Boudewijn vertelt dat de coronapandemie een grote uitdaging was, maar dat mensen uiteindelijk toch volop aardbeien aten. De energiecrisis zorgde ervoor dat de prijs van gas 10 keer zo duur werd. En dat terwijl het bedrijf juist gebruik maakte van gas. Boudewijn: "Daardoor moesten we nieuwe manieren van telen bedenken." Ze kregen het voor elkaar om de winter door te komen en nu zijn ze terug bij normaal.


Links Bart en rechts Boudewijn.

Ook op het gebied van arbeid kampte het bedrijf met uitdagingen. "In 2018 hadden we 20 weken aardbeien, dus mensen kwamen om de aardbeien te oogsten en vertrokken weer. Nu telen we jaarrond aardbeien en doen dat met dezelfde mensen."

Over uitdagingen op het gebied van water: "We hebben niet een heel groot probleem, maar we moeten het zo min mogelijk gebruiken." In de video is te zien dat er full-LED lampen hangen. Om 5 uur 's middags sluit het bedrijf de schermen en 's nachts om 3 uur worden die weer geopend. Voor het bedrijf staat een machine waar 24 uur per dag aardbeien verkocht worden.

De onderstaande video is op LinkedIn te zien.

Voor meer informatie:
Dutch Berries
Uilkerweg 2A
5305 TD Zuilichem
Tel: 0653193799
info@dutch-berries.com
www.dutch-berries.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.