Faillissementsplan AppHarvest goedgekeurd door rechter

Een federale rechter heeft het faillissementsplan van AppHarvest goedgekeurd, waardoor het bedrijf verder kan gaan met het liquideren van zijn activa.

De in Kentucky gevestigde onderneming had gemakkelijk in een "veel minder rooskleurige situatie" kunnen belanden, aldus rechter David Jones van de federale faillissementsrechtbank voor het zuidelijke district van Texas. Jones keurde het plan van AppHarvest goed minder dan twee maanden nadat de teler faillissement had aangevraagd. "Ik heb in deze zaak een zeer interessante mix gezien van onderhandelingen en samenwerking, en die gaan niet altijd hand in hand," vertelde Jones aan de rechtbank.

De bevestiging kwam een week nadat Jones had ingestemd met plannen om de laatste drie kassen van AppHarvest te verkopen. Equilibrium, een investeringsmaatschappij uit Oregon, kocht de twee grootste kassen in Richmond en Morehead. De Nederlandse teler Bosch Growers kocht de kas in Somerset.

Als onderdeel van het onderhandelde plan zal AppHarvest het geld dat wordt gegenereerd door de verkoop van zijn activa gebruiken om een deel van de schulden van het bedrijf aan crediteuren terug te betalen. Toen de zaak werd ingediend, werd verwacht dat ongedekte crediteuren niets zouden kunnen terugkrijgen, maar door onderhandelingen zouden ze mogelijk tot 40% van hun vorderingen kunnen terugkrijgen, aldus Jeri Leigh Miller, een advocaat die AppHarvest vertegenwoordigt, tegen de rechtbank. Het plan zal tegen het einde van de maand worden uitgevoerd.

Lees meer op yahoo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.