Pure Harvest en Richel Group gaan samen bouwen voor 140 miljoen

Pure Harvest Smart Farms is een driejarig, exclusief strategisch partnerschap aangegaan met de Richel Group. Met een directe focus op het Midden-Oosten en Azië heeft het partnerschap als doel om voor meer dan € 140 miljoen aan slimme teeltsystemen te implementeren en de flexibiliteit om het partnerschap uit te breiden naar nieuwe regio's.

Benjamin Richel en Sky Kurtz

De Richel Group zal het ontwerp en de bouw van smart farms in het Midden-Oosten en Azië ondersteunen. Pure Harvest voegt daar hun ervaring in uitdagende klimaten aan toe. Het samenwerkingsverband werkt momenteel aan projecten in Singapore, Koeweit en Saoedi-Arabië.

Sky Kurtz, oprichter en directeur van Pure Harvest, licht toe: "Richel onderscheidt zich als een van de top CEA-systeemintegrators ter wereld en staat open voor innovatieve, wederzijds exclusieve partnerschapsmodellen. Hierdoor kunnen we onze groeidoelstellingen op lange termijn realiseren en tegelijkertijd de tijdlijnen van projecten consolideren en de bouwkosten verlagen."

Renovatie in Al Ain
"We hebben net ons allereerste project samen afgerond, waarbij we een technisch veeleisende, speciale renovatie van de klimaatbeheersystemen van onze faciliteit van 11 hectare in Al Ain uitvoerden. Richel heeft uitstekend gepresteerd binnen een strak tijdschema en projectbudget en we hebben goede hoop voor onze toekomst samen."

Benjamin Richel, directeur van de Richel Group: "Wij geloven dat Pure Harvest echt uniek is in de CEA-wereld omdat ze talent uit de tuinbouwsector hebben verzameld en hebben gecombineerd met best practices uit zowel de technologie- als de bouwsector, wat resulteert in een bedrijf dat gericht is op het creëren van waarde in elke stap van de keten."

"Zes jaar geleden, toen Pure Harvest aankondigde dat ze duurzame en gezonde groenten en fruit wilden telen in extreem hete en vochtige klimaten zoals in de Verenigde Arabische Emiraten, was dat moeilijk te geloven. Vandaag de dag zijn ze een onbetwiste leider die door iedereen bewonderd wordt en zijn we er trots op dat we nu kunnen bijdragen aan hun ontwikkeling. Richel is erg dankbaar voor het vertrouwen van Pure Harvest in ons."

De visie van Pure Harvest is om 's werelds meest efficiënte op technologie gebaseerde agribusiness te worden, waardoor het bedrijf extra markten kan bedienen, het bedrijf kan groeien, kapitaal kan blijven aantrekken en kansen kan bieden aan partners.

Door middel van samenwerkingen, zoals dit partnerschap, verwacht Pure Harvest een snelle groei binnen de doelmarkten, een vermindering van de bouwkosten en levertijden en de levering van op maat gemaakte, technologisch veeleisende tuinbouwoplossingen.

Dankzij deze samenwerking wil Richel hun efficiëntie in het ontwerpen, produceren en bouwen van hightech kassen in uitdagende klimaten en afgelegen regio's verder vergroten.

Voor meer informatie:
Richel Group
Quartier de la gare
13810 Eygalieres, Frankrijk
Tel.: +33 (0) 4 90 95 14 68
info@richel.fr
www.richel-group.com


Pure Harvest Farms
www.pureharvest.ae

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.