Miljoenen impuls voor opleiden op Dutch Fresh Port

Dutch Fresh Port krijgt een financiële impuls om talent op te leiden voor een baan binnen het eigen AGF-cluster. Hierdoor komt de komende jaren jong talent sneller bij de bedrijven terecht. "En kunnen we bestaande werknemers beter aan ons binden door Leven Lang Ontwikkelen trajecten. Deze ontwikkeling geeft ons cluster en de individuele bedrijven de kans om hun concurrentiepositie te versterken", zegt Gertjan Verstoep, programmanager Dutch Fresh Port.

Met de bijdrage van het Nationaal Groeifonds kan de samenwerking tussen bedrijven van Dutch Fresh Port en het onderwijs worden versterkt

Het Nationaal Groeifonds heeft geld beschikbaar gesteld voor versterking van de samenwerking tussen bedrijven van Dutch Fresh Port en het onderwijs. In totaal is 22 miljoen euro toegekend aan het samenwerkingsverband Greenport Horti Campus, dat op drie fysieke locaties actief is: Campus Dutch Fresh Port, Campus Westland en Campus Oostland.

De campussen willen kennis en talent dicht bij de ondernemers organiseren. Ook willen zij zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers op mbo-, hbo- en wo-niveau. "De aanpak op de campussen versterkt het imago van ons cluster. We hebben al langer de wens om opleidingen dichtbij Dutch Fresh Port te krijgen waar mensen worden opgeleid voor een baan binnen het cluster agro/vers/food. Ongeveer twee derde van de stagiaires en studenten die in aanraking komen met Dutch Fresh Port blijft binnen het cluster werkzaam. Dat geeft aan hoe aantrekkelijk we zijn als cluster. Met deze financiele impuls kunnen we de doelgroep kennis laten maken met de bedrijven van Dutch Fresh Port waardoor de kans groot is dat ze binnen het cluster gaan en blijven werken.”

De aanvraag voor de bijdrage uit het Groeifonds is tot stand gekomen door de krachtenbundeling van tientallen organisaties, bedrijven en overheden.

Bron: Dutch Fresh Port


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.