"Begin nu met management van eigen energie"

Samenwerking voor levering complete batterijsystemen

Hermans Technipower, onderdeel van Hermans Energy Solutions, en GivEnergy Europe gaan een energieopslagsysteem met slimme sturing voor snelladen leveren. Ook leveren ze netverzwaring en maken ze verlagen van pieken in stroomverbruik mogelijk. Daarnaast maken ze het mogelijk om een duurzame bouwaansluiting te realiseren of tijdelijke opslag van energie.

Deze twee bedrijven leveren straks complete batterijsystemen in Nederland. Hiermee genereer je overdag op een duurzame manier energie (op basis van zon, wind of water). Je gebruikt wat je nodigt hebt en de rest sla je op in de batterij. Op deze manier heb je altijd energie op momenten dat er geen zon, wind of water is.


Jos van der Linden van GivEnergy Europe en Rik van Ogtrop van Hermans Technipower na het tekenen van de distributie-overeenkomst.

Wanneer je gebruikmaakt van dynamische energietarieven en de elektriciteitsprijzen zijn laag, laad je de batterij vol en zet je deze energie in tijdens een piek in het stroomverbruik. Volgens de bedrijven snijdt het mes daarmee aan twee kanten: met een batterij spaar je milieu en geld.

In de markt spelen momenteel behoorlijke uitdagingen. Zeer variabele energietarieven die onzekerheid geven op de lange termijn. Transportproblemen van elektriciteit en onbekendheid en complexiteit van deze materie vragen om markt specifieke oplossingen.

Hermans Technipower en GivEnergy Europe willen door een nauwe samenwerking zowel de zakelijke als particuliere batterijenmarkt in Nederland een boost geven. GivEnergy werkt samen met onder andere het Engelse energiebedrijf Octopus Energy. De productie vindt deels in China en deels in Engeland plaats. Op termijn opent GivEnergy ook een assemblagefabriek in Europa.

Voor meer informatie:
Hermans Technipower
Weg en Bos 17
2661 DG Bergschenhoek
Tel.: +31 (0)10 5241007
info@hermanstechnisolar.nl
www.hermanstechnipower.nl
www.hermanstechnisolar.nl
www.givenergy.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.