Grote GroentenFrUitdaging

Nationale Groente-en Fruitdag in teken van groenten en fruitrijke lunches

Op 12 oktober 2023 is het Nationale Groente- en Fruitdag, een jaarlijks terugkerende dag met extra aandacht voor groenten en fruit. GroentenFruit Huis en Veggipedia willen in aanloop naar deze dag heel Nederland inspireren, zowel jong als oud, om meer groenten en fruit te eten. De GroentenFrUitdaging daagt iedereen uit om te lunchen met veel groenten en fruit. Bedrijven of schoolklassen kunnen met een foto van hun gezonde lunch bovendien in aanmerking komen voor een mand met lekkere snackgroenten.

#groentenfruitdaging
Om een hogere consumptie van groenten en fruit tijdens de lunch te stimuleren kunnen klassen, afdelingen en organisaties meedoen aan de GroentenFrUitdaging. Via social media roepen ze iedereen op om in de aanloop naar 12 oktober de origineelste, lekkerste groente- en fruitrijke lunch te maken. Door deze te delen met de hashtag #groentenfruitdaging maak je kans op een rijkgevulde groente- en fruitmand die de organisatoren hoogstpersoonlijk op 12 oktober bij je komen bezorgen, begeleid door een videoteam van Dutch Food Week. Voor informatie over de actievoorwaarden kunt u terecht op de website van Veggipedia.

Dutch Food Week
De Nationale Groente-en Fruitdag valt niet geheel toevallig in de Dutch Food Week. Deze vindt plaats van 7 t/m 14 oktober en staat in het teken om heel Nederland bewust te maken van ons voedsel. GroentenFruit Huis is partner van Dutch Food Week en draagt daarom bij aan het verspreiden van deze boodschap. Naast de Nationale Groente-en Fruitdag zijn er nog allerlei verschillende activiteiten georganiseerd door Dutch Food Week zelf en haar partners.

Gezond en duurzaam
Nederlanders eten gemiddeld zo'n 163 gram groenten en 135 gram fruit per dag, blijkt uit de Voedselconsumptiepeiling (VCP) van het RIVM. Deze hoeveelheden zijn zorgwekkend laag. De richtlijn van het Voedingscentrum is een hoeveelheid groenten van 250 gram en 200 gram fruit per dag. Nederland heeft een overvloed aan heerlijke groenten en fruit te bieden. Daar kunnen we met z'n allen nog veel meer van eten, vinden de organisatoren. "Want het eten van groenten en fruit is een gezonde en duurzame keuze voor iedereen."

Bron: GroentenFruit Huis


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.