Aerofarms wendt faillissement af met financiële injectie en herstructurering

AeroFarms, Inc. heeft de herstructurering afgerond en stapt uit Chapter 11 (Case No. 23-10737), Ook benoemt Aerofarms Molly Montgomery als nieuwe CEO.

De terugtrekking van AeroFarms uit Chapter 11 heeft de goedkeuring van de faillissementsrechtbank voor de Asset Purchase Agreement (APA) met een groep bestaande investeerders onder leiding van Grosvenor Food & AgTech (GFA), en inclusief een uitgebreide relatie met Doha Venture Capital.

In het kort: wat betekent dit?
Deze stap versterkt de financiële positie van AeroFarms en stelt hen in staat om zich te concentreren op hun vlaggenschipbedrijf in Danville, Virginia, waar de vraag toeneemt en de efficiëntie verbetert. Ze streven ernaar om eind 2023 winstgevend te zijn op deze locatie.

Molly Montgomery

Nieuwe CEO
De nieuw benoemde CEO Molly Montgomery: "AeroFarms is een bewijs van het innovatieve denken dat nodig is om zeer voedzaam voedsel op een duurzamere en kostenefficiëntere manier te leveren. De Danville Farm is een indrukwekkend bedrijf dat gebruik maakt van gepatenteerde technologie om een vers product te leveren dat minder kwetsbaar is voor klimaatgerelateerde bedreigingen. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Guy Blanchard, de onlangs benoemde president van AeroFarms, en de rest van het AeroFarms-team om het opstarten van de Danville-locatie te voltooien en een winstgevende operatie op te zetten die toekomstige groei mogelijk maakt."

Alle ogen gericht op Danville
Deze herstructurering versterkt de balans van AeroFarms aanzienlijk en zorgt voor de noodzakelijke financiële injectie om winstgevendheid te bereiken bij het vlaggenschip in Danville, Virginia. Het bedrijf heeft de uitgaven voor alle projecten die niet bijdragen aan het opstarten van de Danville Farm geschrapt, waardoor de weg naar winstgevendheid versneld wordt.

Sinds de Danville Farm in september 2022 begon met het verzenden van producten naar klanten, zijn de inkomsten voortdurend gestegen om aan de groeiende vraag te voldoen. Meer recentelijk heeft de voltooiing van verschillende automatiseringsprojecten de verwerkingscapaciteit en efficiëntie van het teeltbedrijf verder verhoogd. Het bedrijf streeft ernaar om het opstarten van de Danville-activiteiten tegen het einde van 2023 te voltooien en kort daarna winstgevend te zijn.

Reactie van de investeerder
"Dit markeert een nieuw hoofdstuk in de volwassenheid en groei van AeroFarms. De oprichters van AeroFarms hebben 's werelds meest geavanceerde vertical farming technologie ontwikkeld. We hebben nu de veranderingen doorgevoerd die nodig zijn om hun visie waar te maken. Als investeerder die zich richt op het creëren van een duurzamere wereldwijde voedselvoorzieningsketen, zien we vertical farms als een cruciaal onderdeel van de oplossing en richten we ons nu op het efficiënt schalen van onze activiteiten om een marktleidend product te leveren via een winstgevend bedrijfsmodel," aldus Stephan Dolezalek, Managing Partner van Grosvenor Food & AgTech (GFA).

Voor meer informatie:
AeroFarms
info@aerofarms.com
www.aerofarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.