Ziekten en plagen bestrijden via stikstofgift

Het chemische middelenpakket krimpt. In de tuinbouw wordt daarom al jaren gezocht naar alternatieven voor gewasbescherming. Eén van de onderzochte alternatieven is het verhogen van de plantweerbaarheid via voeding. "Voeding speelt een cruciale rol in de groei van de plant, maar ook in het afweersysteem", zegt onderzoeker en projectleider Wim Voogt van de WUR, in een artikel dat in het voorjaar is verschenen in Nieuwe Oogst.

De WUR is twee jaar geleden gestart met de onderzoek naar de effecten van het verlagen van de stikstofgift op de plantweerbaarheid. "We willen bekijken of we de natuurlijke hormonen van het afweersysteem kunnen inschakelen bij een lagere stikstofgift zonder dat dit ten koste gaat van productie of kwaliteit", vult senior onderzoeker Kirsten Leiss aan, die zich binnen het onderzoek focust op het effect op ziekten.

Meer over het onderzoek is hier te lezen bij Glastuinbouw Nederland.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.